Danske golfspillere med bopæl på Costa del Sol har i mere end 30 år haft deres egen aktive golfklub.

Der er 186 golfklubber i Danmark, og så er der én mere for de danskere, der bor fast eller har en feriebolig på Costa del Sol i Spanien.
I mere end 30 år har Club de Golf Dinamarca samlet danskere på Solkysten. Klubben startede for 31 år siden, klubben fylder 32 år 23. november, og hvert år lige siden har klubbens medlemmer mødtes jævnligt hen over sæsonen for at spille golf på forskellige baner.
– På et tidspunkt havde klubben op til 250 medlemmer, men i dag er det færre – 155. Det tror jeg mest skyldes, at det i dag er lidt andre mennesker, der bor hernede end det var i begyndelsen, siger Claus Rasmussen.
Claus Rasmussen har I 15 år været kasserer i Club de Golf Dinamarca, hvor også hans bedre halvdel, Tove Pedersen, er et aktivt medlem.

Han har været kasserer i Club de Golf Dinamarca i de seneste 15 år, og er en af de mest aktive i klubben. Han var urmager på Amager inden han i sin tid flyttede til Spanien.
I begyndelsen var det banerne på Mijas Golf, der var klubbens primære ’hjemmebane’, men i takt med at medlemstallet steg og presset på banerne blev større, begyndte medlemmerne at rykke lidt rundt, og det åbnede muligheden for at spille klubbens matcher på mange skiftende baner.
– Vi spiller omkring otte turneringer i klubben hvert år, og det er altid på de bedre baner, fortæller Claus.
– Vi har for nylig afviklet en stor match på San Rogue, hvor Old Course netop har gennemgået en omfattende renovering og vi skal også til Santana, som er en favorit blandt mange af klubbens medlemmer og hvor det årlige klubmesterskab spilles i år, siger Claus.
De fleste baner på Solkysten er ret imødekommende overfor den danske golfklub, og er med på at give rabat, så man kan holde greenfee til turneringerne på 80-90 euro. Dertil kommer et kontingent til klubben på 50 euro.
– Vi er heldige at have et rigtigt godt netværk af sponsorer, ikke kun medlemmer af vores klub, men ofte danske virksomheder, som er aktive hernede og spanske firmaer, siger Claus Rasmussen og nævner blandt andet BoConcept og Nykredit.

Klubmesterskaber
I den forgangne weekend blev det årlige klubmesterskab spillet for 31. gang. Siden 1996 har man spillet i både en senior og en veteranrække, og der er en del prestige forbundet med mesterskabet.
Men Club de Golf Dinamarca er først og fremmest en social forening, hvor man hygger sig og hvor det sociale samvær og middag efter spillet er lige så vigtigt som selve golfen.
Dagen inden klubmesterskabet, var der 96 tilmeldte – og venteliste – til oktobers måneds match, som også var kvalifikation til klubmesterskabet, og det siger en hel del om tilslutningen til klubbens matcher.

Årets klubmestre blev Anne-Mette Wium, dame senior, Lis Vangsted, dame veteran, Jørgen Wium, herre veteran og Klaus Juhl, herre senior. Sidstnævnte blev også Årets golfer hos herrerne. En titel, som Marianne Agger Staunskjær vandt hos kvinderne.
Skulle man have feriebolig på Costa del Sol eller påtænke at flytte derned, så kan man finde alle oplysninger om Club de Golf Dinamarca på klubbens hjemmeside www.golfdinamarca.com.

Forrige artikelSacramento i Californien byder på golf og unikke oplevelser
Næste artikelBelek har både komfortgolf og mesterskabsbaner
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.