Blot halvanden times kørsel nordøst for San Fransisco, ligger Sacramento, som er hovedstad i delstaten Californien. GOLFBLADET har besøgt regionen, spillet flere golfbaner og deltaget i flere anbefalelsesværdige sightseeings.

Turen dertil
Der er flere måder at komme til Sacramento, Californiens hovedstad, på. Det er muligt med fly med et enkelt. Man kan også flyve til San Fransisco eller Los Angeles og køre i bil derfra. Fra San Fransisco kan turen på knap halvanden time klares med en Uber for ca. kr. 1.100,00 eller fly, hvor turen varer blot 35 minutter. Fra Los Angeles Airport er turen på ca. 6 timer.
Farm to Fork
Sacramento summer af oplevelser for enhver smag. Lige netop smag skal tages bogstaveligt, da Sacramento er kendt for sit Farm To Fork princip, som ganske enkelt betyder, at råvarer dyrkes lokalt. Regionen er hjemsted for mere end 40 regionale landmandsmarkeder incl. det største som hedder Californias Certified Farmers Market. Sacramentos restauranter sætter en ære i, at alle fødevarer er lokalt dyrket, uanset om du spiser middag på en finere restaurant eller blot spiser en burger. Menuerne skiftes ud i takt med årstiderne, hvilket sikrer både friskhed og ægthed året rundt. Vi spiste på flere restauranter, men kan særligt anbefale Mulvaney’s B&L (Building & Loan), som virkelig støtter de lokale farmere. Her skiftes menuen dagligt og det er en fornøjelse, at nyde en udsøgt middag her i hyggelige omgivelser hos Patrick og Bobbin Mulvaney.

Sacramento byder på dejlige golfbaner
Der er rige muligheder for at spille nogle gode runder golf i Sacramento. Der er 13 baner i Sacramento og omegn og blot 30 km fra selve regionen, er der yderligere 18 baner. Et roadtrip fra San Fransisco eller Los Angeles vil således være en ypperlig mulighed for at få opfyldt sit golfbehov på turen.

Vi spillede bl.a Turkey Creek Golf Course, som er beliggende i Lincoln 51 km nordøst fra downtown Sacramento i pragtfulde naturskønne omgivelser. Et gammelt granitbrud, som afspejler regionens terræn og historie, er nu omdannet til en sø som kommer i spil på hul 3 og hul 18. Banen på 18 huller er tegnet af arkitekt Brad Bell i 1999 og kan spilles året rundt. Banen snor sig helt naturligt i det nordcaliforniske landskab, som er fyldt med egetræer, granitklipper, smukke vandhazarder og har et rigt dyreliv bestående af hjorte, vagtler, ræve og vilde kalkuner. De sidste 9 huller minder om tyske Schwartzwald med sine smukke egetræer. Her er mange udfordringer men samtidig brede fairways, der ofte opvejer, de udfordringer man møder undervejs. Banen kan dog spilles af golfspillere på alle niveauer.

Her er driving range, proshop og restaurant og det er muligt at leje golfudstyr. Trolleyleje er inkluderet i greenfee. Buggyes kan også lejes.

Vi spillede også på Haggin Oaks Golf Course, Teal Bend Golf Club og Empire Ranch Golf Club som alle er rigtig dejlige baner. Dem og mange andre oplevelser vil vi glæde os til, at fortælle om i en kommende udgave af GOLFBLADET.

California Automobile Museum
Sacramento byder på rigtig mange oplevelser, men en helt spektakulær oplevelse finder man på det skønne bilmuseum California Automobile Museum. Uanset om man er bilentusiast eller ej, så får man en oplevelse af de helt store uanset alder. Her kan man på knap 6.700 m2 opleve mindst 150 klassiske biler, der spænder over 120 års historie. Her er smukke gamle biler, der er så velholdte og unikke, at man får lyst til at sætte sig ind i dem og bare køre afsted, som var man på vej til et gammelt Hollywood film-set. Museets fornemste opgave er at undervise i bilens historie og bevare og udstille de smukke automobiler.

Muséet blev grundlagt i 1983 som California Vehicle Foundation og åbnede dørene for publikum i 1987 som Towe Ford Museum, der havde den største samling af Fords i verden.

Nu ejes 40% af Muséet af California Vehicle Foundation og resten af bilerne udlånes af private ejere, der ofte og gerne fortæller om deres ”kæreste eje” for de besøgende.

Oplev – blandt mange andre biler – en skøn Nash Rambler Cabriolet fra 1951, som blev brugt af Marilyn Monroe som promotion for hendes film Monkey Business. Rita Hayworths tidligere bil Cadillac Eldorado fra 1956 pryder også det vidunderlige museum.

Fakta:

Adresser i Sacramento og omegn

Turkey Creek Golf Club: 1525 CA-193, Lincoln
CA 95648, USA
www.turkycreekgc.com

Haggin Oaks Golf Complex:
NB: “Americas Most Awarded
Golfstore” ligger her 3645 Fulton Ave., Sacramento
CA 95821, USA
www.hagginoaks.com

Empire Ranch Golf Club: 1620 E Natoma Street, Folsom
CA 95630, USA
www.empireranchgolfclub.com

Teal Bend Golf Club: 7200 Garden Highway, Sacramento
CA 95837, USA
www.tealbendgolf.com

California Automobile Museum: 2200 Front Street, Sacramento
CA 95818, USA
www.calautomuseum.org

Forrige artikelGlædelig jul fra GOLFBLADET
Næste artikelDanskernes spanske golfklub
Bettina Schjølie er bladets kvindelige islæt, og har ansvaret for modestoffet. Bettina er desuden leveringsdygtig i spændende portræt-artikler af kendte og mindre kendte personer, men som alle har en god historie at fortælle. Bettinas rejseartikler har ofte en ekstra vinkel, i form af inddragelse af wellness.