Så håber vi, at alle er blevet klar til jul, og at der er masser af golfjulegaver under træet igen i år.

Vi ønsker alle vores læsere og samarbejdspartnere en rigtig glædelig jul med en gentagelse af vores artikel om jul og golf fra GOLFBLADET nr. 12:

Jul og golf

Golf invaderer ikke kun julen som specielt designede julegaver til golfspillere, men også i større sammenhæng

Da Brittani Lincicome spillede Pro-Am i Dubai umiddelbart før jul 2017, blev hun på tredje tee overrumplet af julemanden, der trådte frem med sit rungende ’Ho-ho-ho!’ og spurgte, hvad hun ønskede sig til jul.

En dobbelt overraskelse, for hvordan kan der blive lagt så stor vægt på en kristen skik i et islamisk land? Måske, fordi julen ikke længere betragtes som en kristen fejring, men mere som en sjov fest, hvor man giver gaver, og hvem kan sige, at det ikke er meget tæt på at være sådan i Danmark?

Ikke kun, når det gælder julen, men vi har også ladet os overvælde af Halloween i stedet for fastelavn.

Mere jul i Bagasien
Som i Dubai således også i Hong Kong, hvor under en svvendedel er kristne, selv om man lægger katolikker og protestanter sammen.  Også her er der masser af julesjov under Pro-Am’en før HSBC Championship. På billedet se vi Miguel Angel Jimenez, der på andre billeder fra samme lejlighed i 2016 også ryger, hvilket heller ikke er comme il faux. Faktisk er det i Hong Kong forbudt at ryge også udendørs, men det tolereres, hvis man ikke kan ses og husker at tage sine skod med sig.

Eller hvis man er Jimenez!

Juleøen
Det er kun navngivningen af øen i Det Indiske Ocean, der har noget med jul at gøre. Den er et australsk territorium, som blev opdaget af den britiske kaptajn William Mynors, der 25. januar 1643 nåede øen med skibet Royal Mary.

På Juleøen vil de gerne have mange turister, og de kan også lokke med en golfbane, som ved juletid kan se ud som på billedet, dvs. man skal spille og gå frem mellem store mængder af røde krabber.

Røde krabber, der kan optræde i så store mængder, at de dækker jorden helt.

Christmas Island Golf, anlagt 1955, har par 64 på de 9 huller. Man spiller mellem palmer og regnskov, og der er en lokalregel for, hvad der sker, når bolden bliver flyttet eller bortført af en krabbe.

Greenfee er 15 $, og vil du spille turnering, afvikles Christmas Island Open i maj.

Der findes også en Juleø syd for Kirabata i Stillehavet, men den er knap så indbydende, da den blev brugt til britiske atomforsøg.

USA
I USA har Europa Village & Resort i Californien en lækker julebelysning, der skal få folk til at booke deres ferie på stedet, der tilbyder ballonflyvning, vinsmagning og golf som de førende attraktioner på familieferier. Man arrangerer dog også bryllupper, men næppe til jul.

I USA er julemanden desuden en skikkelse, der er så tilpas diger i sin skikkelse til, at det fx inspirerede Ron Herbert fra Scarborough til at iføre sig julemandskostume til dagens golfrunde på banen i Nonesuch Golf Club (på dansk ‘Ingen Sådan Golf Klub’).

Specielle golfgaver
Mon ikke vi kan regne med, at Ron Herbert som julegave gerne vil have skiltet, der forkynder, at ’Golfer’s Diet: Daily dose of Greens’ (Golferens diæt: En daglig dosis af greens).

Hvis han gør sin kone til golfenke, kan skiltet lyde: Here lives a golfer with the score of his life (Her bor en golfspiller med sit livs bedste scoring).

Hvis ens gennemsnitsscore er for høj, kan man ønske sig polarabolde. De modvirker fades, draws, slices og hooks, fordi deres dimples får bolden til at gå lige fremad i stedet for til siderne.

De er naturligvis ulovlige, og hvis man alligevel bruger dem, rejses mistanken hurtigt, når man aldrig slår skævt mere.

Forrige artikelLars Holm Larsson ny landstræner for Drengelandsholdet
Næste artikelSacramento i Californien byder på golf og unikke oplevelser
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.