Tilskuerne på hul 14 i sidste runde af Genesis Open på Pacific Palisades havde en ventetid på 20 minutter mellem næstsidste og sidste bold. Endnu en demonstration af, hvad der sker, når Den personificerede Regnforsinkelse, J. B. Holmes, spiller førerbold.

Begivenhederne på 13. huls green varede et kvarter, og førerbolden, hvis øvrige medlemmer var Justin Thomas og Adam Scott, var to huller bagud. De havde allerede spillet fire timer, og efter de resterende fem huller blev det samlede facit fem timer og 28 minutters spil.

 

Genesis Open - Final Round Getty Images
J B Holmes – amerikansk snegl.

 

Der var lettelse hos mange, da man undgik omspil, fordi Thomas missede putts på såvel 17 som 18. En skandale, for normalt kan man ikke få golf og spænding nok, men her kunne man ikke bære at se mere.

AT&T Byron Nelson - Round Two Getty Images
DeChambeau i en fastfrosset læsning af et putt.

Det er kun få uger siden, at Bryson DeChambeau gav en lignende opvisning i slow motion, og såvel han som Holmes hævder, at man ikke kan skynde på dem, når de spiller for millioner af dollars.

Nonsens. Man skal spille efter de betingelser, man får at spille under, og omfatter de et tidselement, skal man rette sig efter det. Jo før, PGA, ET og de øvrige organisationer sørger for, at tider bliver overholdt, jo bedre.

Det er en vigtig sag, for tv-pengene kan være afhængige af det. Kan man ikke programlægge efter tidsskemaer eller holde på seerne pga. sendrægtighed, svinder pengene hurtigt.

Forrige artikelOlesen og Bjerregaard spiller om de store penge
Næste artikelRory fører an i Mexico
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.