Hinako Shibuno kan blive kvindegolfens nye stjerne med sin demonstration af, at golf er sjovt, også når man kæmper om en major

– Hvad vil du bruge dine penge til?
– Hvor mange har jeg vundet?
– 675.000 $.
– Et livs forbrug af slik!
Lød det på pressekonferencen med den 20-årige Japaner Hinako Shibuno, efter at hun havde charmeret alle med sin fremtræden på sidste runde af Women’s British Open.
Hun smilede sig gennem banen sammen med sin lattermilde caddie og lavede high-five med tilskuerne mellem hullerne. Da hun havde holet sit afsluttende birdieputt fra 5-6 m, fik Den Smilende Askepot, som er hendes tilnavn i Japan – selv om hendes eget idol er Aril, Den Lille Havfrue – , gåsehud og tics af begejstring, mens hun blev hyldet af et euforisk publikum, der havde set, at golf kan være sjov, selv når man kæmper om at vinde en major.

Forrygende sidste runde
Hele turneringen på Woburn blev topreklame for kvindegolf. Ikke bare var spillet i top, men der var spænding til sidste putt. En overgang var der ti mulige vindere; så fem, og næsten til det allersidste kunne såvel Lizette Salas, der præsterede en runde i -7, som Jin Young Ko og Morgan Pressel have vundet, mens Ashleigh Buhai længe lurede i kulissen.
Salas og Jin Young Ko missede begge birdiechancer hårfint på 18. Da Pressel efter at have spillet syv huller i -6 fik bogey, måtte hun nøjes med fjerdepladsen, mens Shibuno i sidste bold skulle have birdie for vinde: 1. Shibuno -18. 2. Salas -17. 3. J Y Ko -16. 4. Pressel -15. 5. Buhai -14. 6. Caline Boutier, Frankrig -12. 7. Carlota Ciganda, Spanien -11.
Nicole Broch Larsen blev nr. 67 i +5, mens Nanna Koerstz Madsen ikke klarede cuttet.

Vil hun ud i verden

Det var første gang, Shibuno spillede uden for Japan, hvor hun er rookie på den japanske tour og allerede har vundet to gange, bl.a. en major. Hun opdagede til sin overraskelse, at Woburn ikke var en linksbane, men nærmest var helt japansk, og hun håbede i første omgang bare at klare cuttet.
Hun er uimponeret og gør, hvad hun føler for. Hun imponerede ved at holde takketale på engelsk, oplæst fra et manuskript.
Hun vil kunne give højere tv-ratings og sætte mere tempo og humør over kvindegolfen, men vil hun – selv om hendes forbillede er Lexi Thompson? Hun hævder, at hun vil få svært ved at undvære den japanske kost, især fiskeretter.

For ikke at tale om den japanske slik.

Forrige artikelSchauffeles driver var ulovlig
Næste artikelLars Larsen er død – 71 år gammel
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.