Der er mængder af turistattraktioner, naturoplevelser, strande til badning og afslapning samt naturligvis golfbaner i Trekantområdet

Midt i 1950erne opstod begrebet Trekantområdet. Det omfattede Kolding, Vejle, Fredericia og Middelfart, der lå ideelt placeret midt i Danmark og udviklede sig eksplosivt erhvervsmæssigt. I dag er det forretningsmæssige samarbejde udvidet med mange forskellige kommuner, men de fleste tænker stadig på det oprindelige område.
Det gælder ikke mindst, hvis man tænker i ferieoplevelser, for det byder på alt fra afslapning til voldsom aktivitet; fra oldtidshistorie til nytidens økologi og klima; eller fra oliesiloer til skønne badestrande.
Rekreative områder er der mange af i de fede morænebakker. De ligger på rad og række ud mod Lillebælt samt Vejle og Kolding Fjord; Lækre strande, havne og marinaer til fartøjer af enhver størrelse; de to bjergtagende Lillebæltsbroer; de mange udsigtspunkter fra Snoghøj til Skamlingsbanken; tilbud om fysiske udfoldelser såvel som om store kulturoplevelser. Lad os se på nogle af dem.

Kolding
Kolding har et levende kulturliv, bl.a. med teatret Mungo Park. Byen oser af historie med Koldinghus som det logiske midtpunkt. Slottet, som venligtsindede spanske soldater brændte af i 1808, er i langsomme trin blevet genopbygget, til det i dag er en international turistattraktion med udstillinger, historiske mindebegivenheder, koncerter, rundvisninger og meget mere.
Der er god shopping i Kolding, hvad enten man foretrækker de store butikscentre i udkanten, eller man vil tage en slentretur i gågaden med den næsten sydlandske stemning.

Geografisk Have
Et sted, flere og flere får øje på, er Geografisk Have, der meget passende ligger på Christian 4.s Vej.
Haven, der blev påbegyndt som planteskole i 1918 af gartneren Aksel Olsen, er en stor naturoplevelse og spændende på en række forskellige områder.
Som navnet antyder, er der haver, der specifikt knytter sig til geografiske områder: Asien, Japan, Kina, Nordamerika, Sydamerika, Sibirien og Europa.
Der er økologisk køkkenhave, naturhave, krydderurtehave, og der er tre forskellige rosenhaver med mere end 5000 buske.
Der er dyr, som er valgt familievenligt, bl.a. dværggeder, klippeegern, ponyer og ikke mindst sydamerikanske alpacaer, en slags lama.
Børnene skal ikke kun se, men også lege, fx på to legepladser og en junglesti.

I Geografisk Have finder man desuden Kolding Miniby, hvor man arbejder frem imod at skabe en kopi af Kolding ca. 1860-70 i størrelsesordenen 1:10. De 400 bygninger er på plads og en stor oplevelse. Det er fx ganske fascinerende pludselig at stå ved siden af Koldinghus.
Man kan indlægge en pause i det besøg, der ikke må jappes af, i Café Lykkefund, navngivet efter en af Aksel Olsens roser. Her serveres kun lokale eller økologiske produkter, bl.a. drømmekage, Skarø is og økologisk vin.
Man bliver let så betaget af Geografisk Have, at man får lyst til at være medlem af Geografisk Haves venner og have gratis adgang hele året, også når der er grillaften, sankthansaften eller åbne væksthuse i tiden, hvor kameliaerne blomstrer.

Fredericia
Også Fredericia er fuld af historie. Om huguenotter, som er blevet ideelt integreret. Om slaget med dansk sejr i De Slesvigske Krige. Om et transportknudepunkt. Om det fantastiske musicalakademi, der er et grundlag for de succesfulde forestillinger på Fredericia Teater; og om Madsby Legepark, der er blandt Danmarks ti populæreste turistattraktioner på trods af, at den er mindre og langt fra har samme budgetmuligheder for PR som andre lege- og forlystelsesparker.
Mund til mund-metoden klarer sagen for anlægget, der foruden legeanlæg har tarzanbane, dyrehold og dukketeater.

Forrige artikelGlamour og forkælelse på The K Club
Næste artikelJin Young Ko vinder Evian
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.