Haotong Li vandt BMW International Open i Tyskland efter at have ført fra start til slut -wire-to-wire, som de kalder det på engelsk.

Men der måtte et vanvittigt omspilshul mod den tidligere Made In Denmark-vinder Thomas Pieters til inden kineseren kunne juble over sin tredje sejr på DP World Tour.

For selvom kineseren førte med tre slag inden sidste runde, så blev det alt andet end en paradekørsel for ham. Han lavede fire bogeys undervejs i finalen, og det bragte både new zealandske Ryan Fox og belgiske Thomas Pieters i spil til titlen.

Fox formåede ikke at score bedre end par på de tre sidste huller, og sluttede i -20, Pieters fik birdie på 16. og gik til -21, mens Li fik styr på spillet med birdies på 16. og 17. og dermed kunne gå til 18. teested med ét slags føring i -22.

Både Li og Pieters slog gode drives på sidste hul. Li missede akkurat green på par5-hullet venstre om, mens Pieters ramte green og gav sig selv et eagle putt.

Pieters fik birdie og lagde 100 procent pres på Haotong Li, som nu stod med et putt på tre-fire meter for birdie, men det tog hulkanten og så måtte de to ud i omspil.

Vanvittigt omspil

Haotong var svineheldig på omspilhullet. Først kom hans drive akkurat over vandet, mens andetslaget fra rough, netop undgik vandet da bolden landede ved green og igen holdt op med at rulle bare en god meters penge fra vandet længere fremme. Pieters stod efter et bunkerslag med godt tre meter for birdie.

Sejrschancen syntes at glide Li af hænde, da han flækkede sit indspil otte-ti meter forbi hullet, men sandelig om han ikke holede puttet og satte pres på Pieters, som ikke kunne svare igen og måske en smule rystet missede sit putt for at forlænge omspillet.

Det var en stærkt følelsesladet Haotong Li, der brød hulkende sammen på green.

– For 10 måneders siden var jeg parat til helt at stoppe karrieren, sagde han efter sejren. – Da jeg missede mit chip tænkte jeg, at jeg igen havde ødelagt muligheden for at vinde, men heldigvis gik det anderledes.

Haotong Li havde et mareridtsår i 2021, hvor han kun klarede tre cuts – det ene var så en andenplads hjemme i China Open. Efter sin sejr i Dubai Desert Classic i 2018, var han oppe som nummer 32 i verden, men flere formkriser de senere år har betydet at han inden turneringen var nummer 281 på verdensranglisten.

Li holede fantastiske putts på 16., 17. og igen på første omspilshul, og som han havde spillet ugen igennem var sejren dybt fortjent, selvom man også må have medlidenhed med Pieters, som på fornem vis indhentede tre slag og var en mulehår fra sejren.

Rasmus Højgaard gik 71 og sluttede på 36. plads i -9, mens Niklas Nørgaard Møller gik 74, og først på sidste hul fik dagens eneste birdie. Han slutter i -7 på delt 53. plads.

Ryan Fox blev nummer tre i -20, Sami Välimäki nummer fire i -18 og tre spillere delte femtepladsen i -17.

Foto: Getty Images