Odsherred Golfklub har fået mange nye prøvemedlemmer, der afprøver alle bagens køller, lærer om golfregler og etikette. I år tilbyder Odsherred tre forskellige introhold: et Begynderhold for mænd og kvinder, Kvinder og Golf samt Mænd og Golf.

Kvinder og Golf er et nyt begynderkursus, som afvikles for anden gang, og hvor deltagerne i løbet af 3 måneder ud over golftræning har yoga, golfgymnastik og regelundervisning med tapas på programmet. Kurset blev hurtigt fyldt op og ansporede klubben til at forsøge sig med Mænd og Golf. På dette kursus er der lagt lidt mere konkurrence ind og til regelaften står den på stegt flæsk.

Her fortæller 4 medlemmer af Odsherred Golfklub, hvordan det er at få bolden rigtigt op at flyve, gå en runde på par3-banen og det sociale under og efter træningen.

Suanne Islandi, spiller på ”Kvinder og Golf” (topfoto):
”Jo, det er svært. Det kan gå meget godt og meget skidt, og jeg har fået at vide af dem, der har spillet i mange år, at sådan bliver det ved. Jeg træner sammen med andre kvinder og vi tager det ikke så højtideligt. Vi morer os og spiser sammen i klubben, og vi har også talt om at gøre andre ting som ikke har med golf at gøre. Vi har en god kemi.
Jeg kan nok bedst lide, når vi spiller ude på banen. Det er skønt at gå i den flotte natur og få rørt sig samtidig.
Inden jeg begyndte var jeg nok lidt betænkelig i forhold til hvor mange 4-hjulstrækkere, der stod på parkeringspladsen. Men det er jo en fordom, og folk er meget afslappede og imødekommende.”

Karsten Møller, spiller på begynderhold for både mænd og kvinder
”Jeg er lige startet sammen med min kone, og det er kun anden gang vi spiller en turnering. Førhen spillede jeg tennis, men nu hvor jeg er stoppet med at arbejde og har tiden, vil jeg prøve golf. Jeg elsker at gå ture i naturen, og det gør man jo, når man spiller golf.
Man finder hurtigt ud af at golf er meget teknisk. Der skal meget træning til, og det er dejligt, når det går fremad. Jeg kan høre, når jeg har slået et godt slag.”

Bente Paulsen, spiller på ”Kvinder og Golf”:
”Det var en god veninde, der lokkede mig, og ellers tror jeg ikke, at jeg var begyndt på golf. Jeg tænkte at golf var kedeligt og langsomt, men det er bestemt ikke kedeligt. Det er svært at styre køllen og ramme rigtigt, men jeg kan godt lide at træne og mærke at man bliver bedre. Og det er en skøn følelse, når det lykkes og bolden kommer godt op at flyve.
Jeg kan godt lide at spille med i matcherne på 9-hulsbanen om mandagen, og om fredagen mødes vi fire piger og spiller short game-banen.”

Jens Leth, spiller på begynderhold for både mænd og kvinder:
”Jeg slå alt for mange bolde langs jorden, og det er jo fantastisk når man slå en bold med den rette kurve op i luften. Jeg kan godt lide at spille i turneringerne, hvor vi går i en 3-bold sammen med en erfaren hjælper, så får vi også noget at vide om, hvordan man skal opføre på banen. Det er slet ikke vigtigt at spille sig til en præmie, det handler om det sociale, at snakke med de andre og hygge sig. Vi har mulighed for at melde os til spisning i klubhuset efter runden.”