Sjældent har betingelserne været mere perfekte end ved DM i Hulspil på Sct. Knuds Golfklub i Nyborg. Roughen var næsten som i US Open, og greens var lynhurtige. Heldigvis var fairways og greens ikke kanonhårde, så de trods alt var til at have med at gøre.
En del tilskuere fulgte med rundt, mens andre nød livet, bl.a. med grillpølser og lidt at drikke til, på klubhusets terrasse. Medlemmerne tog sig også tid til en puttekonkurrence, mens de fulgte med i DM.
Der blev vist fremragende golf, og mange dyster var jævnbyrdige og måtte i forlængelse for at finde en vinder.

Damerne
Det gjaldt fx begge finalematcher hos damerne. I kampen om titlen Cecilie Finne-Ipsen, Hjortespring, og Smilla Søndergaard, faldt afgørelsen på første omspilshul. Bronzemedaljen måtte man helt ud på 22. hul for at kunne tildele til Rikke Svejgaard, Kolding mod Linette Holmslykke, Vejle.
Det er lidt af et år for søstrene Finne-Ipsen, der er topspillere i to sportsgrene. Tidligere i år vandt Julie DM i damedouble ved DM i badminton, og nu er lillesøster altså dansk mester i golf. En understregning af, at det var rigtigt set, at hun i 2018 modtog DGUs talentpris på 25.000 kr.

Herrerne
Efter seks huller af finalen var Rasmus Bofill, Silkeborg-Ry, 2 up mod Frederik Kjettrup, Brønderslev. Med tre vundne huller i træk sikrede nordjyden sig, at han førte efter for-9 i samtlige sine DM-matcher, og som i de øvrige gav han ikke føringen fra sig, men vandt 3&2, mens Sebastian Wiis, Odder, hjemtog bronzen med samme cifre mod Patrick Sørensen, CGC.
Kjettrup arbejder målbevidst på en golfkarriere, men er i tvivl, om han skal søge den gennem college og satsning i USA, når han har færdiggjort Team Danmark-gymnasiet i Aalborg.
DM-titlen tilskriver han stærkt forbedret putting sammen med stor stabilitet fra tee til green.
En travl sommer forestår, hvor han bl.a. vil satse på at vinde DM for hold med sin klub og derfor har foretrukket finaleweekenden i Danmark for deltagelse i en international turnering i Tyrkiet.

Forrige artikelKendt golf-entreprenør er død
Næste artikelPING skriver kontrakt med Hovland
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.