Det blev aldrig til et rigtigt stormangreb fra de danske spillere i KPMG Trophy i Belgien. Men det blev til dobbelt dansk 10. plads i Challenge Tour turneringen i Belgien, hvor Martin Leth Simonsen og Benjamin Poke efter fremragende runder i hhv. 7 og 6 under par avancerede til delt 10. plads. Derimod faldt Jeppe Pape Huldahl (+1), Peter Launer Bæk (-2) og Marcus Helligkilde bagud i stillingen til hhv. 21. (Bæk) og 28. plads (Huldahl og Helligkilde).

Længere tilbage i stillingen sluttede Nicolai Tinning og Mark Flindt Haastrup (delt 62).

Turneringen blev afgjort efter omspil mellem de to englændere Dale Whitnell og Laurie Canter med førstnævnte som vinder.

Fem i omspil

Også på European Tour måtte der omspil til for at finde vinderen af Omega European Masters i Schweiz, og det et stort et af slagsen. Hele fem spillere sluttede i -14.

Svenske Sebastian Söderberg (billedet) åbnede bag9 med fem birdies i træk, Rory McIlroy lavede fem birdies på de sidste syv huller, Lorenzo Gagli fik birdies på 15., 16. og 17., Kalle Samooja nåede de -14 efter 13 huller, men kunne ikke lave flere birdies og den førende inden finalen, Andres Romero, startede skidt men spillede sig tilbage i omspillet med tre sene birdies. De fem skulle så afgøre slaget, og det blev med Sebastian Söderberg som triumfator, da han som den eneste fik en birdie ud af det afsluttende par4 hul, der var omspilhul.

Lucas Bjerregaard sluttede på delt 28. plads efter en afsluttende runde i -2, og med birdies på de sidste to huller sikrede Joachim B. Hansen sig vigtige points til Race to Dubai regnskabet med en delt 45.plads.

Foto: Getty Images

Forrige artikelOrka på det danske marked
Næste artikelRegelquiz
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.