Kompromisløs teknologi og personlig fitting.

Engelske Orka Golf har eksisteret i ni år, og er efterhånden udbredt til 28 lande, herunder nu også Danmark, hvor clubfitteren Thomas Rosenberg er blevet officiel Orka fitter. Orka handler i høj grad om kompromisløs fitting. Jern, køller og wedges bliver tilpasset kundens krav og ønsker ned til mindste detalje, og alt bliver samlet og vejet af i hånden, så man i hvert fald ikke kan skyde skylden på udstyret, hvis slaget bliver for langt, for kort eller bare skævt.

Manden bag Orka Golf, Alex Comben, er indbegrebet af kompromisløshed, som ikke bare ville lade den danske clubfitter få adgang til sit grej uden en lang forudgående dialog. I første omgang var Combens krav, at han samlede det bestilte udstyr. Det kunne Rosenberg ikke acceptere, for han er ligeså kompromisløs. Så nu samles alt af Made by Rosenberg.

Orka Golf har hele paletten, fra driver til wedges. Vi valgte at bruge tiden på at fokusere på jern og wedges.
De to wedge modeller; RS10, der matcher de smedede muscleback og cavity back RS10 jern, og J29, som har et markant fladere lie, var aldeles vidunderlige at slå. Begge tour milled med enorm føling og respons. J29 med en anelse mere længde ved fulde slag med 52° wedgen, men det er ligegyldigt for dels tilpasses din gapping med dine jern, dels slår man sjældent 100 % slag med sine wedges.
Der er tre jern-modeller: De to smedede RS10 og Reflex, hvor de første findes som både ren mu
scleback og i en mere tilgivende cavityback version, suppleret af castmetal GS5 CTI (Combined Technology Iron), som føltes præcist lige så responsivt som de smedede jern.
Jeg fik lavet et 7-jern i GS5 CTI modellen med samme specs som i det jeg spiller med til hverdag, og testen viste, at jeg slår mellem et halvt og et helt jern længere med Orka-jernet. Forskellen er især tydelig ved mishits, da cavityback-jernet er meget tilgivende over hele slagfladen og så går det også en del højere end mit eget 7-jern. Det ryger med i bag’en ud på banen og så må vi se.

Rigtigt fittet udstyr koster lidt mere end ’stangvarerne’ i en traditionel proshop. Thomas Rosenberg tager 450 kr. i timen for fitting og hvert jern/wedges koster 1.270 kr., hybrid 1.930 kr., fairways 2.830 kr. og driver 3.500 kr.

DEL
Forrige artikelSøndagsopdatering: Hold øje med Challenge Tour
Næste artikelDobbelt dansk Top10
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.