Forside Generelt Domaine Nyballe – Troldungen i dansk vin

Domaine Nyballe – Troldungen i dansk vin

– Vi er på en måde troldungen i den danske vinproduktion, siger Iver Dall fra Domaine Nyballe, som ligger med sine omkring 530 vinstokke på ca. 2000 kvadratmeter i Skelde på Sundeved i Flensborg Fjord.

Medaljevindende vine

– Vi er specielle ved kun at lave rødvin, og desuden passer vi ikke ind i billedet af den nordiske vinsmag. Vi laver kun vin, som vi selv bedst kan lide den, og vores vin er ufiltreret og har et lavere syreniveau – hvilket mange deltagere i vores vinsmagninger er meget glade for.

Iver og hans kone Rosas vine er også populære i flere restauranter, fx Torvehallen og Colosseum i Sønderborg, og det ændrer sig næppe, når årgang 2020 er klar, for den tegner flot. Vinen sælges også i Wohlenbergs vinhandel i Sønderborg og i butikken på Benniksgård Golf Resort.

Bed and breakfast i vinmarken

Lidt specielt er det også, at man kan få bed & breakfast i en enkel, lille hytte midt i vinmarken, så man kan føle sig helt i pagt med naturen.

Interessen for vin har Iver haft i 30 år, og i 2004 købte han en ejendom, der gav mulighed for at dyrke den. Siden 2006 har han været medlem af Foreningen Dansk Vin, og i 2014 tog han skridtet fuldt ud og blev registreret som kommerciel vingård.

Druerne til de ca. 1000 flasker, der fremstilles årligt, plukkes manuelt, og produktionen er bæredygtig.

Der laves vin på fem forskellige druesorter: Rondo, Regent, Castel, Leon Millot og Cabaret Noir, der hver har en historie, som Iver fortæller ved vinsmagninger. Fx er Cabaret Noir en klon af den franske Cabarnet Sauvignon, men det er ikke tilladt at benytte dette navn. Leon Millot blev skabt i Alsace og er ikke mindst udbredt i USA og Canada, ligesom der laves økologisk vin på den i Sydfrankrig.

Domaine Nyballes produkter tilbage til 2014 kan bl.a. erhverves gennem hjemmesiden nyballe.dk

Her kan du også se, hvordan du får arrangeret vinsmagninger fra 5 personer.

Denne artikels indhold er sponsoreret