Der vises fantastisk golf i den årlige PNC Father & Son Challenge i Orlando, hvor betingelsen for at komme med er, at far skal have vundet en major eller Players Championship, mens sønnen ikke må have kort til en professionel tour.

Trofæet er Willie Park Belt, der har sin egen historie, for Willie Park Senior vandt The Open fire gange mellem 1860-75, mens hans søn Willie Park Junior vandt i 1887 og 1889, hvorved de var den første far-søn-konstellation, der havde vundet turneringen.

2018 blev rekordernes år. Der spilles to runder fourball, og efter første runde førte John Daly og hans 15-årige søn Little John i – 13, der tangerede banerekorden. En anden runde i -10 sendte dem tilbage på en delt andenplads i -23. De delte den med Connor og Stewart Cink samt Leo og Retief Goosen, der havde en ny banerekord i ca. 10 minutter, til vinderne kom ind i – 16, 56 slag på runden!

 

Dru og Davis Love III (foto: Getty).

 

Det var Dru og DaVis Love III, der havde gået for-9 i -9 og kun var lidt dårligere på de resterende huller. Det gav dem en slutscore på -26.

Det var sidste gang, Dru kunne spille med, for han har erobret PGA-kort til 2019 og blev i øvrigt nr. 54 i årets RSM Classic.

– Så må jeg se at få min søster i gang, så jeg kan gå caddie for hende, kommenterede han.

Gammelfar Bernhard Langer spiller ikke længere med sine sønner. Han har vundet med to af dem, men hans døtre kan skam også spille. Sammen med Jackie blev han delt nr. 16 i -12, der jo ellers lyder som en ganske fin score, men betingelserne i The Sunshine State var fuldstændig perfekte. Den eneste antydning af regn var birdieregn.

For fædrene er præmierne pebernødder, mens sønnerne nok synes, de er helt OK. Der var godt 62.000 $ til vinderne og 40.000 til nr. 20 og sidst.

I år var den eneste kvinde Jackie Langer, mens tidligere har Fuzzy Zoeller haft sin Gretchen med, og med to generationer imellem spillede Jack Nicklaus med et barnebarn, så det er ikke ren far & søn.

Forrige artikelNicolai Højgaard er Årets Fund
Næste artikelSvensk golfs Grand Old Man er gået bort
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.