17-årige Nicolai Højgaard fra Gyttegård GK er Årets Fund, kåret af Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og dagbladet Politiken.

 

Nicolai Højgaard

 

Selvfølgelig. Det, han har præsteret i år, kan næppe overgås, for selv om man tager de næstbedste resultater fra, bliver der stadig dette tilbage:

Vinder af Eisenhower Trophy, verdensmesterskabet for amatørhold, med tvillingebroderen Rasmus og John Axelsen.

Vinder af det uofficielle VM for juniorhold, bl.a. sammen med sin bror.

Vinder af det individuelle europamesterskab for amatører.

Den yngste danske amatørvinder af en professionel turnering.

Vinder af DM for hold på Gyttegårds hold.

Nr. 2 i Europa Cup’en for mesterhold med Gyttegård.

Takket være disse bedrifter har han haft lejlighed til at spille tre turneringer på den professionelle European Tour, bl.a. verdens ældste major, det britiske The Open.

For nylig fik VM-vinderne fra Irland Den Gyldne Golfbold i et år, hvor antallet af toppræstationer var næsten uhyrligt. Konkurrencen om at blive Årets Fund var lige så hård. Tænk blot på, at Julius Johansen vandt VM i cykling for andet år i træk, og at badmintonspilleren Line Christophersen er brudt eklatant igennem. I alt var ti fremragende unge talenter nomineret til prisen, men det ville have været naturstridigt, hvis den ikke for femte gang var gået til golf. De fire foregående modtagere har været Søren Steffensen, Erik Groth-Andersen, Morten Backhausen og Thorbjørn Olesen.

Nicolai Højgaard glemmer ikke dem, der har været med til at gøre ham til Årets Fund. Hans forældre og klubben har en stor del af æren, men vigtigst er…

 

Nicolai (tv) og Rasmus Højgaard er hinandens årsag.

 

– Det betyder så meget, at vi er to. Jeg siger det hver eneste gang, nogen spørger. Det er min brors skyld, at jeg er nået hertil. Vi er hinandens årsag til, at vi er blevet så gode til golf. Vores forældre er også en stor del af det, men hovedsageligt er det Rasmus, jeg kæmper med hele tiden. Det er der, det hele kommer fra. Vi er hinandens største konkurrenter, men samtidig er vi de bedste venner, forklarer han.

Hvem ved? Måske er Rasmus en oplagt kandidat til Årets Fund 2019! I perioder har han været bedst af de to, og Thomas Bjørn har kaldt de to brødre for en gave til dansk golf.

Forrige artikelSol, strand, cigar og golf!
Næste artikelDru og Davis gik en 56er og sejrede
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.