En god vejrtrækning kan være guld værd, især når man står over et afgørende put. For med vejrtrækningen kan man styre både nerver og koncentrationen.
Mange af os trækker desværre vejret overfladisk. Det betyder at ens grundvejrtrækning sidder i brystkassen og aldrig kommer helt ned i maven. Det er ikke hensigtsmæssigt, for hvis man kun trækker vejret i brystkassen får man ikke det fulde udbytte. Ved at arbejde med vejrtrækningen, kan man enkelt blive gladere, sundere, mindre stresset og få mere energi og overskud.

GENIALT REDSKAB
Hos Body SDS anbefaler vi mange af vores klienter at øve deres vejrtrækning. Tilbagemeldingen er ofte at folk virkelig mærker en forskel, især i stressede situationer, hvad end det er på golfbanen, på job eller andre tidspunkter hvor pulsen stiger. Her finder du en nogle simple øvelser, som gør det nemt for dig at få det meste ud af dit åndedræt.

ØVELSER TIL HJEMMEBRUG
Vi har sammensat tre Body SDS øvelser, som er fantastiske når det kommer til, at blive bevidst om vejrtrækningen. Grundlæggende for dem alle er at de fokuserer på den dybe vejrtrækning. Derfor skal du starte med at øve den:

Tag en dyb vejrtrækning ind igennem næsen i 2 sek., og brug ca. 5 sek. på din udånding gennem munden, mens du mærker kroppen slappe godt af.
Når du har indøvet den gode vejrtrækning og er i stand til bevidst at udføre denne, så kan du starte med øvelserne.

Den første af vores øvelser starter med at åbne op i lænden. Når der åbnes i lænden og armene strækkes bagud, vil man åbne op for brystkassen og give plads.
Øvelse to fokuserer også på at åbne op i brystkassen og gøre plads. Det er vigtigt at tage lange dybe vejrtrækninger og udspile maveregionen. Dette gøres for at tvinge kroppen til at gøre det korrekt. Når du ånder ud, kan du med fordel have lyd på. For nogle kan det virke grænseoverskridende, men hvis du prøver bare en enkelt gang vil du kunne mærke at det faktisk gør en forskel.
Øvelse tre åbner op for brystkassen og ligesom de to foregående øvelser løsner det op i rygmuskulaturen, men denne gang i skulder regionen.

BONUS
Alle disse øvelser er super gode til netop vejrtrækningen, men som ekstra bonus får du også åbnet op i din lænd og skuldre. Et sted som også er hårdt belastet når man er golfspiller.
Et solidt golfsving kræver nemlig smidighed i det meste af rygmuskulaturen. Hvis skuldrene ikke har bevægeligheden til at rotere korrekt, vil andre dele af kroppen automatisk kompensere for at kunne gennemtvinge svinget. Lænden er ofte det sted hvor der kompenseres, da det er her der kan lægges ekstra vægt i slaget. Men når lænden kompenserer, bruges den uhensigtsmæssig og vil med tiden gøre ondt. Derfor er det vores vigtigste opgave at give plads i den øvre rygmuskulatur, så man får den gode rotation som i sidste ende skåner lænden. Med de tre øvelser, vil du både øve din grundvejrtræning og få løsnet op i skulder og lænd, hvilket er en fantastisk ekstra bonus.


ØVELSE 1 MED RULLE (eller et tætrullet håndklæde)

Øvelsen er mod:
• Træthed i lænderyg
• Dårlig vejrtrækning

Beskrivelse:
1. Læg dig på ryggen med skumrullen under din lænd
2. Stræk armene bagud og bøj benene som vist på foto
3. Bliv i øvelsen i 3-5 minutter

ØVELSE 2 MED RULLE (eller et tætrullet håndklæde)

Øvelsen er mod:
• Lændesmerter og er især god, hvis din ryg ikke er stærk nok til øvelse 1
• Oppustet mave

Beskrivelse:
1. Læg dig på ryggen med skumrullen lidt over lænden
2. Bøj benene og læg hænderne på brystet
3. Husk at trække vejret dybt

ØVELSER 3 MED RULLE (eller et tætrullet håndklæde)

1. Læg dig fladt på ryggen på enten et gulv eller et tæppe uden rulle.
2. Placer dernæst rullen lige under skulderbladene.
3. Start med armene ned langs siden. Giv slip på vejret mens du langsomt ”smelter” i ryggen.
4. Løft langsomt armene bagover.
5. Med armene strakt bagover søger de langsomt mod gulvet.
6. Brug vejrtrækningen (udåndingen) til at give slip på spændinger. Hold øvelsen i 3-5 min.
7. For at komme ud af øvelsen fører du langsomt armen fremover og ruller langsom over på din venstre side, hvor det så er muligt at skubbe fra med din hånd/ arm for at komme op og sidde.

Ovenstående øvelse kan ligeledes udføres med rullen under lænden. Fremgangsmåde vil være den samme.
Husk altid at lade kroppen ”give efter”, i de forskellige trin og falde til ro, før næste trin. Gå kun til det trin, hvor du føler dig tilpas uden smerter.

Hvis du ikke føler at øvelserne hjælper med en gode dybe vejrtrækning, er du altid velkommen hos os i Parken, eller hos en af vores dygtige behandlere i resten af Danmark.
Vi vil meget gerne hjælpe dig med at få mest mulig ud af din krop.

Forrige artikelDanmarks bedste hotelrestaurant ligger på Amager
Næste artikelBjerregaard er stadig med i LIV-kvalifikationen – to danskere videre i Sydafrika
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.