Siden 2020 har World Culinary Awards hyldet klodens bedste, gastronomiske destinationer. I år løber rooftop-restauranten SUKAIBA Copenhagen på toppen af AC Hotel Bella Sky med den eftertragtede titel som Danmarks Bedste Hotelrestaurant 2023 foran de seneste tre års vinder; den Michelin-bestjernede Marchal på luksushotellet d’Angleterre.

Mange golfspillere forbinder nok området omkring AC Bella Sky og Bella Center i Ørestad med Royal Golf Club. Andre forbinder det også med store kongresser, modeuge og bogmesser.
Der er nok ikke så mange, der forbinder det med fine dining på internationalt niveau. Men nu har en af verdens førende branche-prisuddelinger slået fast, at gastronomi fra øverste hylde befinder sig på øverste etage af AC Hotel Bella Sky – 76 meter over jorden.
SUKAIBA Copenhagen har nemlig vundet titlen som Danmarks Bedste Hotelrestaurant 2023. En titel, som den 1-stjernede Michelin-restaurant, Marchal, på hotel d’Angleterre har været indehaver af hvert år siden 2020. Så nu er der al mulig grund til at kombinere et golfophold på AC Bella Sky med en gourmetoplevelse i den imponerende restaurant med panoramaudsigt over København.


Storstilet relancering i 2022

Efter en stille Corona-tilværelse som cocktailbar mens pandemien hærgede, blev SUKAIBA Copenhagen i oktober 2022 relanceret som en panasiatisk fine dining-oplevelse med Jacob Brink Lauridsen (tidl. Alchemist, Noma og Molskroen m.fl.) i front som restaurantchef.
I stilsikre omgivelser på 23. etage af AC Bella Sky Hotel, mødes lokale københavnere, golfspillere, messebesøgende og internationale hotelgæster ikke bare til cocktails og udsøgte kulinariske oplevelser.
Man mødes også for hyggen, udsigten og den særlige stemning, der giver associationer til steder som New York, Dubai eller Bangkok.
Og det er hele pointen: Her på toppen af byen har drømmen været at skabe et spisested af international kaliber, der foruden panoramaudsigt byder på ”en sexet spiseoplevelse” med restaurantchef Jacob Brink Lauridsens egne ord.

Restaurantchef Jacob Brink Lauridsen (tidl. Alchemist, Noma og Molskroen m.fl.) står i spidsen for Sukaiba.

Flere dugfriske priser i bagagen
”Vi er selvsagt pivstolte af hæderen som Danmarks bedste hotelrestaurant. Men vi er mindst lige så stolte af kunne bidrage til det høje niveau, København og Danmark generelt bliver ved med at præstere som international destination for gastronomi. At være en del af det fællesskab føles som en sejr i sig selv,” siger Jacob Brink Lauridsen.


Foruden World Culinary Awards, har SUKAIBA Copenhagen også vundet prisen for ’Årets ret med caviar’ i Den Danske Spiseguide ved en storstilet uddeling på Mortens Kro i Aalborg. Her var man i kategorien oppe imod den 2-stjernede Michelinrestaurant, Alchemist.
SUKAIBA Copenhagens vinderret bestående af oksesashimi med Oscietra-caviar og østerssauce er fortsat at finde på menuen på toppen af hovedstaden.

Fakta:
• World Culinary Awards har eksisteret siden 2020 og er en udløber af World Travel Awards, som siden 1994 har fejret klodens bedste rejsedestinationer og -oplevelser.
• SUKAIBA Copenhagen er en panasiatisk fine dining restaurant beliggende på 23. etage af AC Hotel Bella Sky.
• SUKAIBA Copenhagen åbnede første gang i 2018, men blev i efteråret 2022 relanceret med Jacob Brink Lauridsen som restaurantchef.
• En 7-retters tastingmenu på restauranten står i 695 kr. pr. person, mens à la carte-forretter starter ved 125 kr., og hovedretter koster 145 kr. og opefter. Vinderretten med caviar, oksesashimi og østerssauce står i 195 kr.
• Hele menuen og bordreservation er at finde på www.sukaiba.dk

Forrige artikelKaptajnsrokade på LIV Golf venter efter Rahms skifte
Næste artikelTRÆK VEJRET
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.