Selv om du naturligvis får en hel masse motion når du spiller golf, så er det en god ide at supplere med andre former for motion. Hver eneste sportsgren styrker kroppen, på en anderledes måde, end andre sportsgrene.

Vil du gerne holde både hele kroppen og din hjerne sund og frisk, er det en god ide også at dyrke andre former for sport. Afslapning, den gode søvn og kosten er også vigtige faktore. Læs med herunder og få et par gode råd til den sunde livsstil, som både kan styrke dit fysiske golfspil.

Let motion i andre sportsgrene

Du har valgt golf som din sportsgren. Det du har brug for er altså ikke en ny sportsgren, men bare en sport som kan supplere golf, og gøre dig endnu skarpere. Cykling, svømning og gåture er tre lette sportsgrene som du sagtens kan dyrke, ved siden af golf.

  • Cykling. Cykling er mere end bare at trampe i pedalerne, for at nå fra det ene sted til det andet. Cykling på landevej, giver dig både en fysisk udfordring og den samme tilfredshed af at være udendørs, som du oplever når du spiller golf.
  • Svømning. Svømning i svømmehal er super god træning for alle muskler og scener i hele kroppen. Vil du gerne have den ekstra dimension med, kan du overveje hav svømning. Om sommeren er det let at tage til en strand og svømme langs kysten. Før og efter sommeren kræver det lidt mere udstyr og forberedelse.
  • Gåture. Korte og lange gåture er en god ide, også selv om du jo går meget, når du spiller golf.

God søvn er også meget vigtigt

Søvn og god afslapning er vigtigt for dit generelle velbefindende. Uden god søvn og ordentlig afslapning, kan det være umådeligt svært at dyrke motion, eller noget som helst andet, fordi motivationen bare slet ikke er der.

Søvn afhænger af regelmæssighed. Det nemmeste for din krop er at have faste sengetider, og et fast tidspunkt at stå op på. For at komme ordentligt tid i seng, kan du med fordel bruge den sidste del af aftenen på at slappe helt af. På den måde forbereder du kroppen på at den snart skal sove.

Desuden er golf en sport, der giver dig mulighed for at sidde i sofaen og se alt omkring dig. Afslapning kan være at se på de seneste golf-betting hos Unibet, en god bog om emnet, f.eks. Tiger Woods, eller endda at læse nyheder eller se en serie. Uanset hvad du vælger, er det vigtigste, at du husker at slappe af. Det er ikke så vigtigt hvad du vælger, det vigtige er at du husker at slappe af.

En god nats søvn, uden afbrydelser og i det rette antal timer, er alfa og omega for næste dags præstationer.

Spis sundt og varieret

Sund livsstil handler ikke kun om motion og om den gode søvn. Det handler også om dine kostvaner.

Du ved godt at du skal drikke en hel masse vand i løbet af dagen. Du ved også at du lige skal drikke lidt ekstra når du spiller golf, eller dyrker andre former for sport. Du ved også at de små pauser ikke skal bestå af kage eller slik.

Men, der slutter sundheden ikke. Det er vigtigt at du spiser sundt, varieret og flere gange om dagen. Sund kost handler ikke om, at du udelukkende skal spise en hel masse rå grønsager. Du skal spise grønsager, men du skal også spise alt muligt andet. Sundhedsstyrelsen har fine kostråd, som kan bruges af alle, der gerne vil leve et aktivt og sundt liv.

Motion uden at overdrive, god søvn og fornuftige kostvaner, er den bedste måde at styrke dit helbred og dit golfspil.

Forrige artikelLIV-konflikten spidser til
Næste artikelBlokhus bli’r bare bedre – og bedre
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.