Will Zalaris var involveret i en ”vild” regelepisode for nyligt, og dette involverede bl.a. droppereglerne.

Denne udgaves regelquiz omhandler derfor netop reglerne for at droppe.

A. (LET) Hvilken højde skal man droppe fra?
1. Knæhøjde 2. Skulderhøjde

B. Er det OK at droppe fra højere end knæhøjde?
1. Ja 2. Nej

C. Er det OK at droppe fra lavere end knæhøjde?
1. Ja 2. Nej

D. (SVÆR). Du dropper fri fra et træ efter uspillelig-bold-reglen (med ét strafslag), og vælger den droppemulighed, hvor man må droppe inden for to køllelængder af stedet, hvor bolden lå, ikke nærmere hullet.

Bolden droppes korrekt på fairway (= ”Det generelle område”), men ruller i droppet ned i en bunker og kommer til hvile dér. Bolden er endt under to køllelængder fra det sted, hvor den lå, og den ligger ikke nærmere hullet.

Skal du droppe om?
1. Ja 2. Nej

E. Din bold er endt i et strafområde, så du dropper fri med ét strafslag. Du dropper helt korrekt, bortset fra at du kommer til at droppe fra skulderhøjde. Du slår til bolden. Har du fået nogen straf?

1. Ja, ét strafslag (gælder både i hulspil og i slagspil) 2. Ja to strafslag i slagspil (tab af hul i hulspil)

F. (SVÆR). Du spiller en runde golf i en ordentlig gang regnvejr. På et tidspunkt skal du droppe fri fra en sti, men i droppet får du en sucker – dvs at bolden i droppet lander uden at hoppe og borer sig lidt ned i jorden. Må du nu droppe fri uden straf efter ”sucker-reglen” (”bold fæstnet i eget nedslagsmærke”)?
1. Ja 2. Nej

De korrekte svar er:

A : 1: Knæhøjde.
B : 2: Nej. Det skal være præcist i knæhøjde.
C : 2: Nej. Det skal være præcist i knæhøjde.
D : 1. Ja. Regel 19.2c siger således, at bolden skal ende i samme område på banen, som det område den landede i i droppet. Hvis den således lander på fairway (= det ”generelle område”) og ruller i en bunker, så skal man altså droppe om – også selvom bolden faktisk endte inden for de to køllelængders droppeområde.
E : 1. Ja, ét strafslag (gælder både i hulspil og i slagspil). Se straffebestemmelsen til Regel 14.3b.
F : 2: Nej. Denne regel (Regel 16.3) gælder kun, når man har en sucker efter et slag – ikke efter et drop.

Med venlig hilsen

Brian Nygaard Oswald

DEL
Forrige artikelTurneringer på Lübker
Næste artikelSlut med gigtsmerter og ømme hænder
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.