Lige siden USA’s Ryder Cup hold nærmest blev spillet ud af anlægget på førstedagen af Ryder Cup 2023 i Rom, har alle talt om at kun én mand kunne redde amerikanernes ære og genrejse holdet og den mand hedder Tiger Woods.

Men det bliver ikke Tiger Woods, der skal stå i spidsen for Team USA på Bethpage Black udenfor New York til september 2025. Det bliver derimod Keegan Bradley.

Samme Keegan Bradley, der var i tårer af skuffelse over ikke at få det captain’s pick som spiller i 2023 som alle forventede efter at han havde haft sin karrieres bedste sæson. Samme Keegan Bradley, der stadig ikke har pakket sin kuffert ud fra sin seneste (af to som spiller) Ryder Cup-optræden i 2014 og nægter at gøre det før han bliver en del af et vindende amerikansk Ryder Cup-hold.

Tiger sagde nej

Valget af Keegan Bradley er en kæmpe overraskelse. Ikke mindst for han med sin 38 år er den hidtil yngste amerikanske Ryder Cup-kaptajn og i høj grad stadig som spiller tilhører verdenseliten. Men sandelig også fordi Tiger Woods var alles oplagte kandidat til jobbet, ja det var vel i visse kredse nærmest et krav, at Tiger Woods blev valgt.

Angiveligt har Tiger både været i tætte forhandlinger med PGA of Americas nu afgående formand, Seth Waugh, om jobbet, og helt konkret fået det tilbudt. Tiger siges at have sagt nej til kaptajnsjobbet fordi han også spiller en meget afgørende rolle i PGA Tours forhandlinger med den saudiske Public Investment Fund, PIF, om at bilægge stridighederne mellem PGA Tour og LIV Golf, og i stedet samarbejde.

Om Tiger har sagt nej fordi det vil være et for stort arbejdspres at varetage begge roller, eller om eventuelt kan skyldes, at han vil undgå enhver form for inhabilitet, skal være usagt, men det sidste kan absolut være en mulighed. Hvis det blev et krav fra PIF/LIV Golf at ‘deres spillere’ skulle indgå på lige fod med PGA Tour-spillere i kvalifikation og udvælgelse til Ryder Cup-holdet, ville Tiger Woods risikere at stå i en penibel kattepine. Det undgår man med Keegan Bradley.

Om med Bradley får man meget af det, som amerikanerne efterspørger i en kaptajn. En dedikeret og passioneret spiller/kaptajn med nært kendskab til samtlige PGA Tour-spillere, men også med et distanceret forhold til mange af de store navne. Netop fravalget af Bradley som spiller i 2023 hang angiveligt sammen med at han ikke tilhørte ‘de store drenges klub’, og at tre af Zach Johnsons wild cards gik til inderkreds-spillere som Jordan Spieth og Justin Thomas, der var alt andet end i god form, samt til Sam Burns, der er kendt som verdensetteren Scottie Schefflers bedste ven på touren.

Foto: Getty Images

Forrige artikelTirsdagsanekdoten om karriereslut
Næste artikelEM: Damerne fører – herrerne chokerende næstsidst – drenge og piger har chance for A-flight
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.