Da anden runde af Masters var færdigspillet, deltes føringen af fem spillere, bl.a. verdens nr. 1, 2 og 3 Dustin Johnson, Jon Rahm og Justin Thomas. Mange lå lige efter, men den situation ændrede sig radikalt, da man kort efter tog fat på tredje runde og i strålende solskinsvejr lige præcis nåede at blive færdige, så man er klar til den perfekte finale søndag.

Dustin Johnson ramte samtlige fairways, så godt som alle greens og spillede pragtgolf, som resulterede i en runde på -7 med en eagle og fem birdies. Dermed fører han  nu i -16.

Blandt konkurrenterne spillede Cameron Smith bundsolidt, reddede et hav af parputts og indlagde midt i det hele tre birdies, så han kom til -12, der før søndag placerer ham som delt nr. 2 med Abraham Ancer, Mexico og koreaneren Sungjae Im, der viste et flot kort spil og afværgede mange truende katastrofer.

Dylan Fritelli, Sydafrika, kom stormende bagfra, men gik pludselig i stå og fik par resten af vejen. -5 bragte ham dog op på femtepladsen i -11. Justin Thomas ligger som 6 i -10 på trods af en rutsjebanerunde med fire bogeys på bag-9.

Sebastian Muñoz, Columbia deler syvendepladsen med Patrick Reed og Jon Rahm, Spanien i -9, hvorefter man finder en stjernekvartet på delt tiendeplads i -8: Brooks Koepka, Hideki Matsuyama, Japan, Tommy Fleetwood, England og nordireren Rory McIlroy, verdens nr. 5, der stod for en runde i -5.

Banen står fortsat fremragende, og naturligvis er den vanskelig, men det, at der ingen rough er under træerne, gør, at det er for let at være heldig og redde par efter rædsomme udslag.

Nu venter vi spændt på, om greens bliver hurtigere og sværere søndag. Arrangørerne har i hvert fald muligheden nu, hvor ingen først skal gøre deres runde færdig.

Dustin Johnson virkede lørdag usårlig. Han må gerne være lidt fejlbarlig i finalen, så der bliver mere spænding.

Tiger Woods ligger som en respektabel nr. 20 i -5, mens Bernhard Langer er nr. 36 i -2, på sidste hul passeret af Bryson DeChambeau, der endelig fandt noget af sit gode spil frem.

For ikke at konkurrere med NFL forsøger man at afslutte turneringen omkring kl. 21. TVSport sender fra kl. 16, og på det tidspunkt håber vi at have set Emily Pedersen i toppen af Aramco Saudi Ladies International.

Det bliver en spændende søndag.