Der var intet publikum i Saudi Arabien, men med garanti titusindvis af danske tv-seere, der må have tabt mange kilo, mens de fulgte den utrolige udvikling i sidste runde af Aramco Saudi Ladies International med Emily Pedersen i hovedrollen – og til slut som vinder på LET for tredje gang.

Hun startede dagen perfekt med birdie på første hul, som det har været tilfældet i samtlige runder. De næste fem huller gav tre bogeys, og pludselig førte Lydia Hall og derefter Georgia Hall.

Tre birdies i træk på 7-9 bragte Pedersen tilbage på andenpladsen, men der fulgte en bogey på 10, og det lignede et sammenbrud, da hendes drive havnede op mod en stejl bunkervæg, og hendes andetslag ikke kom ud af bunkeren.

Et af dagens vigtigste slag var derfor, at hun kom ud med det næste, men en dobbeltbogey blev det alligevel, og hun var nede på en delt tredjeplads med mange lige efter sig, så man kunne frygte, at der på længere sigt blev fare for hendes førsteplads på Order of Merit.

Så var Emily færdig med at lave fejl, mens adskillige konkurrenter lavede mange og grove. Anna Nordqvist lignede en trussel, til hun sluttede dobbeltbogey quadrupelbogey efter to slag i træk i vandet på 18. Celine Herbin kunne pludselig heller ikke ramme noget som helst, og Lydia Hall lavede triplebogey-bogey på 14 og 15.

Georgia Hall fortsatte imidlertid det sikre spil, til hun lavede bogey på 16, så hun kun var et enkelt slag foran før sidste hul.

Her slog Emily Pedersen på green i to med dagens måske bedste slag til eagleputt, mens Hall lagde op og fik et birdieputt. Da Pedersens eagleputt manglede 3-4 cm, havde Hall et putt for sejr, men missede det.

I omspillet havde Hall tilsyneladende fordel efter drivet. Pedersen gik alligevel efter green i andet slag, men fik et hundesvært chip. Så brast det imidlertid for englænderen, der gik i vandet. Hendes fjerde slag gav hende et parputt, men da hun missede det, mens Smørumspilleren slog et superchip, var der pludselig to danske putts for sejr – og hun brugte kun det første.

Fantastisk kæmpet af Emily Pedersen, der nu ikke længere kan fratages sejren på årets Order of Merit, Road to Costa del Sol. Kun en dansk spiller har hidtil gjort det, nemlig Iben Tinning.

Det var Pedersens tredje sejr på LET, hvor Iben Tinning er den eneste anden, der har vundet flere turneringer, nemlig seks. Danskere har nu vundet 14 gange på LET. Flot, og der synes hurtigt at ville komme flere.

Til lykke til Emily Pedersen, og mandag skal alle golfklubber have flaget til tops.

Line Toft Hansen blev nr. 60 i +11 og er utvivlsomt godt tilfreds med at have klaret cuttet.

Vi har desværre ikke modtaget et sejrsfoto endnu.

DEL
Forrige artikelDustin Johnson stak af
Næste artikelDustin Johnson satte Mastersrekord
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.