Verdens nr. 1, Dustin Johnson, gav ingen blottelser i slutrunden på Augusta National og vandt Masters med fem slags forspring til Cameron Smith, Australien og Sungjae IM, Korea. Desuden satte Johnson scoringsrekord for Masters ved at slutte i -20, Smith blev den første spiller i historien, der leverede fire runder i tresserne, og Im stod for alle tiders laveste debutrunde.

Dagen startede ellers, som om det kunne blive spændende. Efter fire huller var Dustin Johnson i -15 og Im i -14, så der kun var et enkelt slag imellem dem, men det varede kun meget kort, så var tingene på plads igen.

Faktisk har Johnson kun vundet en enkelt major tidligere, mens mange er smuttet i sidste øjeblik på mærkværdig vis, så det var en bevæget familiefar, som hans hustru Paulina kunne falde om halsen, og som bagefter blev iklædt den grønne jakke af sidste års vinder, Tiger Woods.

En frisk blæst stod ind over banen og gjorde ikke mindst par-3-hullet 12 lumsk, så mange gik i vandet, bl.a. Tiger Woods to gange på vej mod en … tier. Derefter spillede han som i ungdommens vår med birdies på fem af de seks sidste huller og på de sidste fire i træk, så han trods alt sluttede under par som nr. 38 i -1.

Dermed sluttede han et slag efter 63-årige Bernhard Langer og Bryson DeChambeau, som var på delt 29. plads!

Kampen om placeringerne bag den førende trio var tæt og sluttede således: 4. Justin Thomas, USA -12. 5. Rory McIlroy, Nordirland og Dylan Frittelli, Sydafrika -11. 7. C. T. Pan, Taiwan, Brooks Koepka, USA og Jon Rahm, Spanien -10.

Bedste amatør blev Andy Ogltree i par.