Det har fremgået af alle danske medier, at Emily Kristine Pedersen med søndagens sejr i Saudi Arabien også sikrede sig den samlede sejr på Road to Costa del Sol, men det er ikke helt rigtigt.

Teoretisk set kan Julia Engström stadig overhale hende, men det er ude i den alleryderste teori.

“Jeg fører ranglisten med næsten 393 point, men der er stadig 450 point at spille om, så jeg er ikke helt sikker endnu,” sagde Emily på et pressemøde over Zoom fra Saudi Arabien i dag. “Der er 150 point at spille om i denne uge og dobbelt point, 300, i sæsonfinalen i Spanien i næste uge. Derfor har jeg fuldt fokus på at spille godt i de kommende turneringer og afgøre sagen,” sagde Emily, der også gentog sin stolthed over at vende tilbage to gange i løbet af søndagens finalerunde, hvor hun ellers så ud til at have mistet muligheden for at vinde.

 Emily var på Zoom til et pressemøde, hvor hun også blev spurgt ind til hvordan hun ser på at spille i Saudi, hvor kvindesynet ikke helt matcher vores opfattelse. Til det spørgsmål svarede hun: “Jeg har været lidt skeptisk, men tror på, at man skal give folk en chance. Og forhåbentlig kan turneringer som i disse uger være et skridt i den rigtige retning.”

Samme holdning – dog uden at indrømme ‘skepsis’ – havde LET’s direktør Alexandra Armas, som roste Emilys indsats søndag og gennem hele sæsonen til skyerne.

Foto: Tristan Jones/LET og GOLFBLADET

DEL
Forrige artikelDustin Johnson satte Mastersrekord
Næste artikelUgens TV-golf: Emily kan sikre sig ranglistesejren
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.