OPDATERET: Pyhha… Karen Fredgaard måtte gennem en gyser, men er videre til de afgørende fire runder på LPGA Q-Schools final stage, efter en runde i 72 (+1), der betød at hun sluttede på 62.pladsen i 1 over par. Lige akkurat på den rigtige side af cutgrænsen.

Den 22-årige Asserbo-pige, der spiller collegegolf i Houston, spillede sig midtvejs på sin runde komfortabelt indenfor de 70 spillere (og lige), der går videre til de afgørende 72 huller om 45 pladser på verdens førende kvindetour, med birdies på 9. og 10. hul, men en bogey på 12. gjorde det igen mere spændende end man lige har lyst til i den givne situation. Og det blev for alvor nervepirrende, da hun fik endnu en bogey på 16. hul. Men heldigvis holdt hun hovedet koldt og sluttede med to pars, så nu lever drømmen om LPGA Tour stadig.

Nicole Broch Estrup leverede et gedigent stykke professionelt arbejde og spillede sig med en flot runde i 68 slag helt frem til en delt 29. plads og kan tage videre til de to nye baner i næste uge med selvtillidstanken fyldt godt op. Også Emily Kristine Pedersen er sikkert videre. Det var hun nærmest inden fjerde runde, men man skal passe på ikke at tage tingene for givet på en Q-School hvor hvert slag virkelig tæller. Hun var rundt i 72 slag (par), og endte på delt 24. plads, men lå meget bedre til indtil hun fik en tripplebogey på 15. hul. Hun svarede igen med to birdies inden hun sluttede med en bogey på sidste hul.

Spændende unge spillere

Årets spiller på Ladies European Tour, den 18-årig thai Atthaya Thitikul fortsatte sin imponerende top6-stime med sin 15. top6 i 18 turneringer, da hun sluttede første del af Q-school af med en delt fjerdeplads. Pauline Roussin-Bouchard, der blev pro i sommer og straks vandt på LET, vandt også første ’halvleg’ af Q-school.

Den unge australier Stephanie Kyriacou er videre fra delt fjerdeplads, og Anne Van Dam, der har haft en forfærdelig sæson reddede sig også sikkert videre, det samme gjaldt finske Sanna Nuutinen, der er europæisk mester i den lidet misundelsesværdige ’lige-ved-og-næsten’-kategori.

Karen Fredgaard er ikke den eneste amatør, der er gået videre til de sidste 72 huller, det er bl.a. også de to taiwanesiske søstre Yu Chiang Hou på 20 år, og hendes et år ældre søster, Yu-Sang Hou og svenske Beatrice Wallin.

Blandt de spillere, der missede ’cuttet’ og sluttede udenfor top70 var et par markante spanske LET-profiler, Luna Sobron Galmes og Nuria Iturrioz. De må indstille sig på at spille Ladiers European Tour i næste sæson, hvis de ikke satser på den hårde Symetra Tour.

Foto: Getty Images

DEL
Forrige artikelViktor Hovland vandt Tigers turnering
Næste artikelTirsdagsanekdoten om verdensstjerner, der slår ud fra galt teested
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.