Norske Viktor Hovland ikke blot vandt Hero World Challenge på Bahamas, han havde råd til at slutte af med to bogeys efter at have præsteret to uforglemmelige slag på hullerne 14 og 15, der begge gav ham eagles. Først holede han fra bunker med landing ned ad bakke, og derefter holede han et langt putt. Da han fortsatte med birdie på 16, kom han til -20, tre slag foran Scottie Scheffler, og det var formentlig årsagen til, at han spillede de to sidste huller bogey-bogey. Han slappede af og begyndte at smile – det gjorde han ikke engang efter de to utrolige bogeys.

Collin Morikawa syntes bestemt til at sejre, da han startede dagen i -18, fem slag foran Brooks Koepka, men efter tre pars fik han to dobbeltbogeys på tre huller, og kom aldrig ind i kampen om sejren igen. Han sluttede med en rundescore i +4, ti slag dårligere end Hovland.

Det var 24-årige Hovlands femte sejr  på PGA, selv om den ikke tæller med på FexEx Cup. Han sætter rekord efter rekord. Han er første nordmand, der har vundet på såvel European Tour som PGA Tour, og nu vil han i morgen være nr. 6 på Verdensranglisten.

– Jeg troede ikke, at det ville være muligt at vinde, sagde Hovland efter runden, – men jeg vidste, at det er muligt at score lavt, og at det også er en bane, hvor man hurtigt kan løbe ind i bogeys og dobbeltbogeys. Jeg gik bare efter at lave en god score og se, hvad det kunne række til. Det er stort at have vundet Tigers egen turnering, og forhåbentlig klarer jeg mig fremover bedre i felter af begrænset størrelse. Det har jeg hidtil ikke været så god til.

Slutstillingen i toppen blev med en nordmand blandt lutter amerikanere: 1. Viktor Hovland -18. 2. Scottie Scheffler -17. 3. Sam Burns og Patrick Reed -15. 5. Justin Thomas og Collin Morikawa -14.