Dagens sidste putt forvandlede en fin runde til en overvældende glimrende runde for Emily Pedersen (der på Gettys billede slår ud på hul 15) i Evian Championship, årets sidste major. Efter at have slået på green i 2 på hul 18 par-5 holede hun sit eagleputt fra ca. 5 meter og sluttede dermed første dag i -5, blot et enkelt slag efter den førende duo, Pajaree Anannarukarn, Thailand og Yearmili Noh, USA .

Danskeren deler med Lauren Stephenson, USA, Jeongeun Lee6, Sydkorea, Thitikul Atthaya, Thailand og Ayaka Furue, Japan, mens den næstbedste nordbo er Matilda Castren, Finland i -3. Hun spiller flot for tiden.

Nanna Koerstz Madsen ligger som 99 i +3, men hun deler såmænd med verdens nr. 1, Nelly Korda, mens Nicole Broch Larsen er nr. 124 i +7.

Forholdene var ideelle. Solskin og vindstille gjorde den hundesvære bane lettere end nogensinde, men helt let er den jo aldrig. Vejrudsigten for lørdag siger fortsat strålende vejr, måske med en smule mere vind.

Kjeldsen nr. 23 i Wales

Svenskeren Vincent Norman og spanieren Nacho Elviro fører Cazoo Open på Celtic Manor i -7. Torden udsatte starten, så alle ikke er i klubhuset endnu. Det gælder bl.a. Nicolai Højgaard -1 og Benjamin Poke par, der begge mangler at spille et enkelt hul.

Foran sig har de Søren Kjeldsen, der ligger nr. 23 i -2 og er færdig.

Niklas Nørgaard Møller nr. 15 i Italien

I Italien Challenge på Margara GC fører Nathan Kinsey, England i -6. Niklas Nørgaard Møller er nr. 15 i -3, Martin Leth Simonsen nr. 37 i -1, mens Oliver Hundebøll og Nicolai Kristensen er nr. 53 i par og Marcus Helligkilde nr. 83 i +1.

Thomas Bjørn nr. 14 i Senior Open

Thomas Bjørn spiller sin første Senior major og var med helt i toppen, til han løb ind i en dobbeltbogey på 12. Han ligger alligevel lunt som nr. 14 i -2, mens Darren Clarke og James Kingston fører i -5 foran bl.a. Bernhard Langer -4.

EM for damer

De fleste danske deltagere behøver en god tredje dag for at få finalerunden med ved det individuelle EM, mens Rikke Svejgaard som nr. 16 i -1, Olivia Grønborg som 24 i par og Amalie Leth-Nissen som 28 i +1 ligger dog lunt. I +4 ligger Cecilie Leth-Nissen, Natacha Høst Husted og Sofie Kibsgaard Nielsen som delt nr. 58.

German International Amateur

Tyskeren Tiger Christensen fører i -6, mens Kasper Nyland i -4 er kun to slag efter, og i -3 ligger Jamie Nielsen og Kristian Bressum. Christian Gregersen og Alexander Frances ligger i -1.