Simon’s Golf Club i Kvistgaard ved Helsingør byder på 27 udfordrende huller, der snor sig i et let kuperet terræn med søer, 104 bunkers og dramatiske greenområder.

Der kommer måske ikke så mange point på scorekortet som man kunne ønske, når man spiller de to sløjfer C og B, der går for at være de vanskeligste sløjer på Simon’s, men til gengæld giver det et kick hvad angår spænding og oplevelse. Banen har mange mindeværdige huller, spil over vand, gyseragtige indspil til de eleverede greens og indimellem forhindringsløb uden om bunkers.
I maj 1993 blev det første drive slået af Ian Woosnam ved den officielle indvielse af banen, og i 2007 blev den udbygget med 9 huller. De 27 huller er opdelt i 3 sløjfer, som kaldes Loop A, B og C, hvor Loop C er de nye huller.

Navnet Simon’s Golf Club stammer ikke fra den nuværende ejer Arne Simonsen, men fra hans far, Frederik Bendt Simonsen, som aldrig blev kaldt andet end ”Simon”. Et reklamebureau foreslog, at Simon’s var helt ideelt til det kommende golfanlæg, og sådan blev det.
Simon’s Golf Club har 1.124 aktive medlemmer, og klubben er vel nok den klub med det laveste gennemsnitlige handicap blandt seniorer.
”Vi har 86 seniorer, der spiller under fem i handicap, og blandt alle klubbens medlemmer har vi 272 med et handicap på under 10,” fortæller manager Jens Øvlisen Islin, Simon’s Golf Club.

Vært for 3 Europa Tour-turneringer

Simon’s har været vært for hele tre Europa Tour-turneringer. I 2003 dannede Simon’s Golf Club rammen om Nordic Open, den første Europatour-turnering på dansk grund, og i 2008 husede anlægget Ladies European Tour. I 2018 igen vært for en europatour-turnering, nemlig Senior Europa Tour – Shipco Masters, som blev vundet af Colin Montgomerie, der i øvrigt tidligere har gjort sig bemærket på dansk grund. Det kan man se i klubhuset, hvor der er opsat en billedramme med kendte internationale spilleres golfhandsker. En af handskerne er underskrevet af Colin Montgomerie, som blev toer ved Nordic Open i 2003, og en handske fra Søren Hansen, som fik tredjepladsen, pryder ligeledes væggen.
Klubhuset rummer ikke mindre end 2.300 m2 inklusiv en bar med tunge lædermøbler, der leder tanken hen på whisky og cigarer.


Bunkers og vand forude

C Loop, som er den senest anlagt sløjfe, har ikke mindre end 6 huller med vand i spil og masser af bunkers, som kulminerer med 12 af slagsen på hul C6.
Alle hullerne på loopet er kuperede, og du skal være forberedt på skrå lejer. Det hjælper meget, at fairways har en super jævn overflade, hvilket er med til at hæve Simon’s op over en gennemsnitlig dansk bane. På C loop er roughen mere nærværende, og der er masser af vilde blomster, men der er rimelig god plads på fairway. De nyrenoverede bunkers står mejslet ud, og læg især mærke til C4, C5 og C6, som har et utroligt smukt og udfordrende hulforløb.
B Loop byder også på variation og god plads. Ældre tilplantede hegn og de mange nye træer, som er plantet i starten af 90’erne, hvor banen blev anlagt, giver sammen med søerne et parklignende præg.
B1 som ligger nedenfor klubhusets terrasse er et lækkert par3-hul, hvor søen skal forceres. Hullet målet 169 m/143 m fra hhv. Gul og Rød Tee og har en bred, men ikke særlig dyb green. B3 er et nemt par5-hul, hvis man ikke lader sig skræmme af en stor sø, som skærer fairway over. Terrænet er let kuperet, hvilket indimellem giver nogle blinde slag.
B Loopet afsluttes med to par5-huller, og de fleste vil enten juble eller græmme sig afhængig af det afsluttende indspil over et vandløb og op på en eleveret green, der meget gerne vil bortføre din bold.

En vellykket renovering
Den kendte engelske banearkitekt Martin Hawtree har efter alle kunstens regler og med hjælp fra landskabsarkitekt Caspar B Grauballe designet de 27 huller. Der er etableret det bedst tænkelige dræningssystem der gør det muligt at spille hele året og endda benytte de normale teesteder og greens. I midten af august færdiggjorde men et stort renoveringsprojekt, der blandt andet omfattede nye dræn og ny bundopbygning samt nye runoff-områder af samtlige bunkers på de tre sløjfer, så man derved kan modstå mere kraftige regnskyl, der forventes at komme. Dertil kommer renoveringen af teesteder, udskiftning af ca. 35.000 m² turf samt udskiftning af 258 sprinklerhoveder.
Banen vedligeholdes af ikke færre end 12 greenkeepere, og deres indsats mærkes ikke mindst på de fine greens og greenområder. Fairways er klippet i en god kort længde, men desværre har der sneget sig lidt kløver ind hist og her. De nyrenoverede bunkers står super flot med skarpe kanter, og med en ny ladning bunkersand.

Chefgreenkeeperen Reamonn O’Neill bliver omtalt med stor respekt. Reamonn O’Neill kom til klubben i 2010, og før det har han været greenkeeper på prominente baner som TPC Sawgrass og Royal Birkdale Golf Club.
Man skal slippe 1.250 kr. for at spille 18. huller i weekenden og det er en høj green fee, men kvaliteten og oplevelsen taget i betragtning er det pengene værd.

Simon’s Golf Club
Nybovej 5
3490 Kvistgaard
www.simonsgolf.dk

Krav vedr. spillehandicap
Hcp. for green-fee gæster: Kvinder 25,1 og Mænd 25,6 Hcp.

DEL
Forrige artikelEn golfperle på Bjärehalvøen
Næste artikelEmily Pedersen nr. 3 i Evian Championship – torsdagsoversigt
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.