De tre danske spillere ligger stadig fint i Honda LPGA Classic i Bangkok, men på tredje dag var det Emily Pedersen (billedet/ Getty), der avancerede stærkt med sin runde i -5. Nanna Koerstz Madsen lå i -1 før sidste hul, der indbragte en ærgerlig dobbeltbogey, men hun er stadig bedst placerede dansker som nr. 19 i -10, mens Pedersen og Nicole Broch Larsen, der gik i -1, er delt nr. 22 i -9.

I toppen ligger stadig Patty Tavatanakit, som efter en runde i -2 samlet er i -18. Nu er det kun et slag foran Atthaya Thitikul og tyske Caroline Masson, der efter en moving day i -5 er blevet en virkelig trussel.

Wallace til tops, McIlroy og Mickelson lurer

Phil Mickelson formåede ikke at følge sin fornemme første runde op, men trods en runde i +4 ligger 50-årige Lefty stadig nr. 10 i -3. Rory McIlroy er også blandt dem, der i -8 lurer med finalerunderne igen.

Forrest finder man Matt Wallace, Gary Woodland og Patrick Rogers i -6 efter en dag, hvor stillingen pga. kraftig blæst og vand i spil skiftede radikalt i rundens løb,

Også på denne dag fik man et drama om cuttet. før 12 spillere i +2 kom med som nr. 64 (cuttet var 65 og lige). Det gav bl.a. DeChambeau, Lowry, Jimmy Walker og svenskeren Jonas Blixt adgang til weekenden.