Flot fejring af Esbjerg GKs 100 års jubilæum

Esbjerg Golfklub har tre gange tidligere, i 1995-2004 og 2005 været vært for European Challenge Tour. I 2021 har klubben 100 års jubilæum, og det giver mulighed for en unik fejring: Klubben bliver vært for turneringer på Challenge Tour to uger i træk.

Det har længe været kendt at den første Challenge Tour Made in Esbjerg Challenge Presented by FREJA & Total, som Fonden Made in Denmark står bag, skulle spilles onsdag -lørdag 11.-14. august i Esbjerg Golfklub. I dag kan ECCO Tour løfte sløret for, at det er lykkedes at trække endnu en Challenge Tour-turnering til Danmark. Den får titlen Sydbank Esbjerg Challenge og spilles tirsdag-fredag 17.-20. august. Begge turneringer får en præmiesum på 200.000 Euro (ca. 1,5 mio kr.) og tæller på European Challenge Tour.

Manager for Esbjerg Golfklub Johannes Eriksen udtaler: ”Det er med stor glæde og stolthed, at Esbjerg Golfklub kan byde velkommen til Challenge Touren hele to gange i august måned. Klubben, byen og lokalområdet bliver midtpunkt for en historisk golfbegivenhed, den ultimative markering af klubbens 100-års jubilæum. Arbejdet med fejringen af klubbens 100-års jubilæum er i fuld gang, og vi glæder os til at præsentere det endelig program for klubbens medlemmer de nærmeste dage.”

”Det bliver to helt fantastiske uger er jeg sikker på. Jeg er ekstremt glad for, at det sammen med vores sponsorer, European Challenge Tour og ikke mindst Esbjerg Golfklub, er lykkedes os at komme i mål med endnu en dansk Challenge Tour. Det er godt for Challenge Tour spillerne, godt for dansk golf, og så gør det fejringen af Esbjerg Golfklub endnu mere historisk.” Siger promoter Flemming Astrup. Esbjerg Golfklub, der ligger i Marbæk plantage, er kåret som en af Danmarks bedste baner. Det svære anlæg, der er kendt for sit smukke, men udfordrende, lyng, bliver uden tvivl en udfordring for de ellers dygtige golfspillere. Samtidig er banen placeret tæt på Vesterhavet og megen vind er en naturlig del af golfen i Esbjerg.

Efter pressemeddelelse fra Esbjerg GK

Forrige artikelTo utrolige amerikanske gennembrud: Higgo og Castren
Næste artikelTre deler førstepræmien i The Scandinavian Challenge
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.