To gange virkede det, som om Europa ville tabe Solheim Cup overbevisende. Første gang efter fredagens indledende foursomes, som USA vandt 4-0; og anden gang to tredjedele gennem søndagens singler, hvor det, der lignede en europæisk triumf, pludselig forsvandt, da de europæiske spillere i match efter match smed føringer.

Alligevel beholdt Europa trofæet. Momentum skiftede en sidste gang, og især Caroline Hedwalls afslutning var fantastisk. Hun var tre nede med seks huller igen, men scorede fem birdies på dem, vandt alle fem og sejrede 2&1. Hun var naturligt euforisk, men det samme var kaptajn Suzann Pettersen, som havde udtaget Hedwall som captains Pick og pludselig blev retfærdiggjort. Fuldstændig som det var tilfældet med Emily Pedersen, selv om hun tabte sin sidste single mod Lexi Thompson 2&1. Hun førte efter tre huller med to, men at spille fem matcher på tre dage er udmattende, og hun viste ikke samme spil som i resten af Solheim Cup. På billedet omfavner Pedersen og Pettersen hinanden i Eufori.

Foruden Hedwalls utrolige comeback krævede Europas uafgjorte match, at Maja Stark holdt fast i sin spinkle føring mod Allisen Corpuz, og da amerikaneren måtte forcere, lykkedes det Stark at vinde et hul mere og sejre 2&1.

Desuden skulle Carlota Ciganda vinde over verdens nr. 3, Nelly Korda. Hun havde været 3 up og havde med flere svage slag tabt hele føringen. Så faldt hun sit spil igen samtidig med at Korda havde nogle kritiske kiksere. På 17. hul par-3 slog Ciganda til få centimeter fra flaget som ugens næstbedste slag. Det bedste var naturligvis Emily Pedersens hole-in-one, og så var sejren hjemme 2&1.

Vi skal huske dem, der stod for Europas øvrige point. Leona Maguire satte dagens første point på tavlen ved at besejre Rose Zhang 4&3. Verdens måske største talent nogensinde viste sig ikke at kunne klare Solheim Cup-presset og scorede kun ½ p i fire matcher.

Anna Nordqvist holdt fast i sin føring mod Cheyenne Knight, efter at det havde set vaklende ud, og dermed scorede Nordqvist sit første point i fire dyster.

To europæere delte deres matcher, begge at have været flere foran, og især Georgia Halls brændte, meget meget korte, putt på 17 fik hende til at virke forstenet og gjorde det længe svært for hende at fejre sejren. Den anden var skotten Gemma Dryburgh.

Europa holder nu trofæet for tredje gang og seks år i træk. Det er ikke sket før, men det skal forsvares næste år, hvor man går tilbage til at have Solheim Cup i lige år. Så slupper man for at være i skyggen af Ryder Cup, som skal spilles om 11 dage i Rom

Forrige artikelWinthers super-søndag gav andenplads
Næste artikelDobbelt Danmarksmester i god form i USA
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.