Ærø er en skøn feriedestination – og et perfekt udgangspunkt for at nyde den er Ærø Hotel i Marstal.

Øen er ikke for lille, men tilpas overskuelig. Ærøboerne er hjertelige, elsker at vise deres ø og dens attraktioner frem og fortæller gerne, hvordan man kommer til dem.
Naturen er enestående. Landskabet er kuperet, så man kan tabe pusten på sin vandre- eller cykeltur, hvor man måske bestiger øens højeste punkt, Synneshøj på 79 m og har udsøgt over hele Det Sydfynske Øhav til Als, Jylland, Fyn, Langeland og det store antal mindre øer, der ligger spredt i vandet.
En udsigt, man får næsten lige så fin fra Ærø Golfklubs 10. hulpar-3, hvor man fra tee stedet lige under fyret og fyrmesterboligen på Skjoldnæs slår sin bold i dybet til en velplejet green, men næsten taber vejret pga. det pragtfulde syn og alle de smukke skibe, ofte fuldriggere, der passere næsset.

Golfklubben er med i en af de pakker, som Ærø Hotel tilbyder, og som gør, at ferien på Ærø bliver meget billigere, end nogen drømmer om. Frem til udgangen af maj kan man fx få færge retur for bil med to personer, tre overnatninger med buffet morgen og aften og to greenfees for under 2.000 kr. Det er faktisk endnu billigere, hvis man deltager i bridge/golf-turneringen, der foregår hvert år i pinsen.

Ærø Hotel har lignende tilbud til mange andre interessegrupper: Miniferie generelt, Cykelophold, Operaophold (hvert år er der opera i det, der stadig er bedst kendt som Ebbes Bådebyggeri, og det er blevet en kultbegivenhed), Grisefester (hvor nostalgikere fra charterturismens tidlige tider med grisefester på Mallorca er blandt de mange deltagere) samt ikke mindst Veteranbiltræffet, der er blevet så populært, at det ikke længere markedsføres, fordi det er overfyldt ved mund til mund-metoden.
Hotellet ligger tæt på det idylliske Marstal og tæt på vandet. Det har lækre værelser og konferencefaciliteter, og restaurantens buffet’er er sagnomspundne, men naturligvis kan man også få a la carte – og efter cykeltur, vandretur, bridge, golf eller opera kan man slutte af med en hyggelig diskussion i baren, før man tumler i seng og glæder sig til den følgende dags nye oplevelser.

Forrige artikelGarmin lancerer nyt ur
Næste artikelSamsø for foodies
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.