Dustin Johnson er favorit til at forsvare sin titel, men listen over udfordrere er lang, og der er gode bud for dem, der gerne vil sætte deres penge med chance for udbytte

Bookmakerne tror ikke på det og giver 100-1 på Lee Westwood som vinder af Masters, så det må simpelthen være det bedste sted at sætte sine penge, hvis vi ser på, hvem der aktuelt er i form.
Westwood har topplacering efter topplacering i de stærkeste turneringer, og det har virket lidt uheldigt, at der hver gang lige har været en, der overgik ham. Han har spillet Augusta National så mange gange, at der ikke er nogen krinkelkrog, han ikke kender. Banen passer til hans spil, og skal vi finde et handikap ud over, at han står lige foran at fylde 48, er det, at vi ved, at han får sin søn på baggen i stedet for Helen Storey.
Han spillede efter The Players Championship to runder på Augusta National med sin søn, som måske også kan give ham bedre råd om afstande, køller etc., men mon det er det, han har mest brug for? Vi får se.

Titelforsvar

At Dustin Johnson alligevel har den objektive favoritrolle er naturligt. Ikke blot er han verdens nr. 1, men da der sidst blev spillet masters, flyttet til november, behandlede han banen, som var det ham, der havde designet den. Han vandt i opvisningsstil og har fået den mentale styrke, der gør, at det efterhånden er længe siden, han er brudt sammen i sidste runde.

Odds
Odds skifter dagligt, men da dette bliver skrevet, er Dustin Johnson favorit til odds 6-1 foran Rory McIlroy og Jon Rahm 10-1, Brooks Koepka og Bryson DeChambeau 16-1, Patrick Reed, Jordan Spieth og Patrick Cantley 25-1.
Her mangler nogle, som må være gode at spille. Collin Morikawa giver 30-1, og så ser vi på tre unge løver, hvis rutine bookmakerne ikke tror på, men især, hvis vejret bliver godt, tror vi en del på Viktor Hovland og Matthew Wolff 40-1 samt Joaquin Niemann 50-1.
Er du lidt nostalgisk, kan du få 80-1 på Phil Mickelson, og mener du, at Matt Wallace er lidt overset og pludselig kan eksplodere, giver han 125-1.

Sportsline

Webstedet Sportsline har skabt en del hype omkring sig, fordi de har lavet en computermodel, skabt af em fyr ved navn McLure, der ’i de vigtigste forudsigelser’ har betinget store gevinster, hvis man spillede efter deres råd. Man må tvivle lidt, hvis man kun kan reklamere ved at tage de vigtigste resultater af deres omfangsrige simulationer forud for vigtige turneringer.
Tjenesten bryster sig af at have forudsat sejre til Viktor Hovland og Sergio Garcia ved at køre mere end 10.000 simulationer af de mulige turneringsforløb. I US Open sikrede McLure gode penge for dem, der spillede på, at Matthew Wolff sluttede i top-5.
Når det gælder Masters 2021, mener Sportsline at kunne se, at man kan spille på, at Brooks Koepka ikke vil slutte i top-10. Samtidig forudser tjenesten, at Patrick Cantley kan komme langt bedre frem, end bookmakerne tror.
Bagud han man lavet simulationer, der ville have tippet seks Masters-vindere, hvis de havde haft chancen, men med kendt resultat kommer man let til at lave nogle forudsætninger lidt for gunstige for resultatet.
Lidt spændende kan det da blive, om Sportsline kan få succes på Augusta National.

DEL
Forrige artikelJoaquin Niemann rejser 2,1 mio $ til sygdomsramt fætter
Næste artikelTo turneringer på Challenge Tour i Sverige
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.