22-årige Joaquin Niemann (billedet/Getty) er et varmt bud på Masters-titlen i år. Han er nr. 26 i verden. Han har flere topplaceringer i årets PGA-turneringer og en karriere, der allerede har mange højdepunkter, og han er nærmest nationalhelt i sit hjemland Chile.

Da han vandt The Greenbrier 2019, blev han den første chilener i historien, der vandt en PGA-turnering.

Som amatør lå han i 44(!) uger nr. 1 på Verdensranglisten efter at have vundet stribevis af de vigtigste turneringer, og da han turnede pro, blev han nr. 6 i sin debut i Valero Texas Open. Da han fik fire top-10-placeringer i otte turneringer, sikrede han sig PGA-kort uden at skulle rundt over Korn Ferry Tour (dengang webb.com Tour). Det har kun få gjort ham efter – spillere som Jordan Spith og Jon Rahm.

Da en fætter blev født med den normalt dødelige sygdom spinal muskelatrofi satte Niemann sig i spidsen for at indsamle de 2,1 mio. $, som den eneste mulige behandling kostede. Han gik selv forrest ved at donere 5000 $ for hver birdie og 10.000 $ for hver eagle, han fik i PGA-turneringer, og han skænkede hele sin præmie i Mayakoba Classic, godt 65000 $, til indsamlingen.

Det gode formål fik fans og sponsorer, pudsigt nok ikke mindst i Mexico, til at give penge i rekordfart, og i løbet af forbløffende kort tid blev målet på 2,1 mio. $ nået, og fætteren fik den kritiske behandling, så han nu er i en lovende forfatning.

Dermed er Niemann i disse dage i fokus før Masters, hvor han er et godt bud på en outsidersejr, og bl.a. CNN har haft et større portræt af den chilenske spiller.

DEL
Forrige artikelUgens TV-golf: Tid til Masters
Næste artikelFår Lee Westwood endelig en grøn jakke?
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.