Det er kun et fem måneder siden, at Dustin Johnson vandt 2020-udgaven af The Masters Tournament, og nu skal han allerede forsvare den grønne jakke.

Verdens måske mest interessante golfturnering – bortset fra Ryder Cup, naturligvis! – starter på torsdag og hele verdenseliten og en håndfuld tidligere mestre, undtagen Tiger Woods – stiller til start i årets første major hos mændene.

Turneringen kan følges på TV3 Sport – og på Viaplay (uden reklamer) fra kl. 21-01.30 torsdag og fredag, fra 21-01 lørdag og søndag fra 20-01.00 eller når vinderen har modtaget sin grønne jakke. Traditionen tro er det Henrik Knudsen og Leif Nyholm, der kommenterer.

Desværre er par3-turneringen onsdag aflyst i år på grund af corona, og der er desværre heller ingen danskere med i det eksklusive 88-mand store felt, der består af særligt inviterede ud fra en række givne kriterier, hvor en placering indenfor top50 i verden er den bredeste. Der er tre amatører med, vinderne af British Amateur og US Amateur samt runner-up i sidstnævnte, og så er der denne gang blot seks Masters rookies med, udover de tre amatører er det Robert MacIntyre, Carlos Ortiz og Will Zalatoris.

Mange spørgsmål – ét svar

Jon Rahm møder frem som nybagt far; hans kone fødte i påsken en uge tidligere end planlagt termin, Jordan Spieth møder op som nybagt vinder, efter at han søndag vandt Valero Texas Open, hans første sejr i fire år. Dustin Johnson er ikke blot forsvarende mester, men også nummer et i verden. Han har dog ikke vist overbevisende niveau de seneste uger, og Brooks Koepka har netop gennemgået en knæoperation og det er vel strengt taget stadig usikkert om han møder op på 1. tee på torsdag.

Kan Bryson DeChambeau buldre banen sønder og sammen, har Rory McIlroy haft tid til at finde et vindersving i samarbejde med Pete Cowan eller kan den udsøgte shotmaker, Collin Morikawa finde ud af at putte godt nok på Augusta tricky greens til at gøre sig gældende? Vil Justin Thomas leve op til værdigheden som bookmakernes favorit? Spørgsmålene er mange, men der er kun ét svar på hvem der fejres som vinder på søndag.

Bemærk at der altid er plads til tidligere vindere, hvilket betyder at Fred Couples, Sandy Lyle, Larry Mize, José Maria Olazabal, Vijay Singh, Mike Weir og Ian Woosnam er med, formentlig helt uden chance for at klare cuttet, mens man aldrig skal afskrive 63-årige Bernhard Langer, der deltager i sin 38. Masters Tournament, men stadig spiller godt nok til af og til at blande sig kampen med de langt yngre stjerner. Zach Johnson, Charl Schwartzel og Phil Michelson samt Danny Willett, Adam Scott og Bubba Watson er også stadig så aktive, at de som tidligere vindere måske kan lege med, om end de ikke tilhører favoritfeltet.

Foto: Getty Images

 

DEL
Forrige artikelNanna højdespringer på verdensranglisten
Næste artikelJoaquin Niemann rejser 2,1 mio $ til sygdomsramt fætter
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.