Naturligvis var 18-årige Nicolai Højgaard (billedet: Udslag på første hul) på sin vis allerede en stjerne, men nu er han også etableret som sådan på European Tour, efter at han søndag besatte andenpladsen i KLM Open på The International i Amsterdam.

Med en runde i -4, som ingen gjorde bedre, nåede han til -17 efter hårfint at have misset sit eagleputt på 18, men også efter på imponerende måde at have holet stribevis af putt fra 3-6 meter med stor sikkerhed og i det hele taget have udvist fremragende course management.

Veteranen Sergio Garcia var ligeledes på toppen, og det indbragte ham den 16. sejr på ET, men kun med et enkelt slag og efter hård konkurrence fra den unge dansker, hvis andenplads blev erhvervet med to slags afstand til Matt Wallace: 1. Sergio Garcia -18. 2. Nicolai Højgaard -17. 3. Matt Wallace -15. 4. James Morrison -14. 5. Callum Shinkwin -13.

Interessant er det, at andenpræmien giver Højgaard så mange point, at han er tæt på at kunne slutte så højt på Race to Dubai, at han ad denne vej kan sikre sig et kort til European Tour. Foreløbig har placeringen sikret ham endnu en optræden, som bliver i Skotland om 14 dage.

Jeff Winther sluttede uheldigt. Dobbeltbogey på sidste hul og +3 for runden betød tilbagegang til nr. 36 i -6, men lad os gentage, at hans kort for 2020 er sikret.

Søren Kjeldsen sluttede som nr. 54 i -2.

DEL
Forrige artikelSolheim Cup: Helt lige inden singlerne
Næste artikelVietnams ”Golf kyst”
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.