Det har været en indtil videre forrygende dansk dag på The Renaissance Club i skotske North Berwick. Nicole Broch Larsen var tidligt ude og fører Ladies Scottish Open i -4 efter en 67’er.

På et tidspunkt var Emily K. Pedersen i -5 efter bare syv huller, men så løb hun ind i en dobbeltbogey på 8., og faldt tilbage til -3, som lige p.t. er en delt andenplads. Hun er ikke færdig med runden, som blev forsinket på grund af tåge om morgenen, og når ikke at blive færdig inden mørket falder på.

Nanna Koerstz Madsen er for at det ikke skal være løgn på delt syvendeplads efter en runde i -2, der sluttede med en birdie på 18. hul. Så alt i alt en eminent dansk dag.

“Jeg fik ganske roligt vejr de første ni huller, men så blæste det op, og her til eftermiddag er det rigtigt svært derude,” sagde Nicole efter runden.

Emily deler andenpladsen med Jennifer Song og Amy Olson fra USA, spanske Azahara Munoz og Olivia Cowan, som er tysk trods det britiskklingende navn. Ligesom Emily er Gowan ikke færdig med runden.

Livescoring kan følges her.

God afslutning

Længere sydvest p, i Wales, spilles Celtic Classic på Ryder Cup banen Celtic Manor, hvor Thomas Pieters fører efter en flot runde i -7, der sluttede med seks birdies på bag9, de fire på de sidste fem huller.

Martin Leth Simonsen er bedste dansker på 21. plads i -3, en runde, som også sluttede flot med alle tre birdies på de sidste fire huller. Nicolai Højgaard er i -1, Thorbjørn Olesen i par, Søren Kjeldsen i par, men stadig på banen, Benjamin Poke i +3 og Lucas Bjerregaard har fortsat store problemer. Han er næstsidst i +7. Livescoring kan følges her.

Forrige artikelTV-golf: Sidste stop inden slutspillet
Næste artikelBirdiefest stoppet af vejret
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.