PGA Tour nærmer sig afslutningen af sæsonen 2019-20, og ugens Wyndham Championship på Sedgefield CC i Greensboro, North Carolina, er således sidste chance for spillerne til at komme med i det økonomisk lukrative FedEx Cup Playoff, der består af turneringerne The Northern Trust, BMW Championship og endelige Tour Championship på East Lake GC, hvor kun de 30 bedste er med, og hvor den førende spiller på ranglisten får fordel af at starte 10 slag under par og med et forspring til resten af feltet.

I første omgang handler det om at slutte indenfor top125 på FedEx Cup ranglisten for at forlænge sæsonen, og her er der som altid stor spænding. Mellem nummer 110 på listen, Adam Schenk, og nummer 130, Kyle Stanley, er der 51 points, og mens Schenk synes sikker blot han klarer cuttet er der mellem de to spillere 18, som bestemt har en chance, hvis de kan hente en top10 placering i turneringen.

For den eneste danske deltager, Sebastian Cappelen, skal der et reelt topresultat til. Cappelen, der har misset de seneste otte cuts, ligger nummer 154 på ranglisten med 110 point op til nummer 125, Charl Schwartzel (billedet), og det vil formentlig kræve minimum en udelt fjerdeplads (135 points) hvis Cappelen skal forlænge sæsonen.

I øvrigt ligger en stribe højt profilerede europæiske spillere lige udenfor top125, og skal alle levere en god turnering. Det gælder The Open-mesteren Shane Lowry (131), den tidligere Made in Denmark-vinder Matt Wallace (132), Rafa Cabrero Bello (133) og Ryder Cup-ikonet Sergio Garcia (134).

Charl Schwartzel er som nævnt p.t. sidste mand inde, mellem ham og nummer 126, Bronson Burgoon, er der bare 11 point.

J.T. Posten er forsvarende mester og kommer ud i en af de featured grupper med netop Garcia og Brandt Snedeker. De øvrige favoritter og stjerner i feltet er ligeledes i featured groups:  Koepka, Spieth og Rose., lokale Webb Simpson fra North Carolina med Im og Todd, Patrick Reed, Casey og Lowry.

GOLFTV/Eurosport 2 sender torsdag-fredag fra kl. 20, og lørdag-søndag fra hhv. kl. 19 og 18.30 på GOLFTV. Jesper Knudsen og Andreas Hartø kommenterer.

Første af to

På European Tour spilles den første af to turneringer i træk på Celtic Manor i Wales. Celtic Classic hedder den, og her er der fem – måske seks – danskere til start. Lucas Bjerregaard er vendt hjem fra USA med tre missede cuts i bagagen, men med den glædelige besked, at han skal være far igen. Han stiller op i Wales sammen med Thorbjørn Olesen, Søren Kjeldsen, Benjamin Poke og Nicolai Højgaard, mens Martin Leth Simonsen, der gjorde det så godt i sidste uge, p.t. står som anden reserve og muligvis kan komme ind i turneringen.

Det er et ganske attraktivt felt, hvor Kurt Kitayama er vendt fra en tur i hjemlandet USA, og hvor også de seneste ugers vindere Andy Sullivan, Sam Horsfield og Renato Paratore og sydafrikanerne Brandon Stone og Justin Harding må regnes blandt forhåndsfavoritterne.

V Sport Golf/Viaplay sender fra Celtic Manor torsdag-fredag fra kl. 13 og igen fra kl. 16, i weekenden fra kl. 15.30 med Henrik Knudsen som kommentator.

Husk at man også kan følge Nicole Broch Larsen, Nanna Koerstz Madsen og Emily K. Pedersen i Ladies Scottish Open eksklusivt på GOLFTV, der sender fra kl. 13-17 fra torsdag til søndag.

Foto: Getty Images

DEL
Forrige artikelTirsdagsanekdoten om to holes in one i Korsør
Næste artikelFantastisk danskerdag i Skotland
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.