Normalt beskæftiger vi os ikke med holes in one (bemærk, at sådan er flertalsformen – mange er i tvivl). Der er simpelthen for mange, selv om man regner med, at kun et af hver 8.000 slag, der sendes mod et par-3-hul, er et es.

Nu tager vi os alligevel tid til at fortælle om den 73-årige Kjeld Esmann fra Vemmelev, som i fredags fik sin karrieres andet hole in one, siden han i 1996 blev medlem af Korsør Golfklub. Første gang var i 2013 på det 138 m lange 8. hul på Old Course.

Hvad er så det specielle? Jo, bedriften i 2013 var på præcis det samme hul – og det var på præcis den samme dato, 7. august.

Hvad kunne have gjort sammentræffet endnu mere fantastisk? En ting kunne have været, hvis han havde ventet med det første til 2015, for så havde 7. august også været en fredag. En anden kunne han ikke selv have gjort noget ved – hvis par-3-hullet havde været nr. 7.

Belønningen til spillere, der laver hole in one i Korsør, er i øvrigt ikke, at de skal give whisky til alle. Tværtimod får de et dusin bolde fra Golf Shop Korsør; en flaske rom fra Søberg Vin; en middag for to på Comwell Korsør; nåja, og alle i klubhuset fik faktisk et glas whisky, men det var på Korsør Golf Cafés regning.

DEL
Forrige artikelDanske kvinder i gang igen
Næste artikelTV-golf: Sidste stop inden slutspillet
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.