Kristoffer Broberg (billedet/ Getty) havde lørdag sin karrieres bedste dag. Han havde en bogey, han slog et drive ind på nabohullets fairway, han landede i rough nogle gange, men det gjorde alt sammen intet, for han var usårlig på denne moving day, som han spillede i -11. Dermed fører han før sidste runde af Dutch Open i -23, otte slag foran nr. 2, der er Smørums Marcus Helligkilde.

Danskeren spillede en ny, udmærket runde, hvor marginalerne ikke var rigtigt venligtsindede på banen, hvor man hurtigt kan komme galt af sted pga. smalle fairways, ondulerede fairways og greens eller rough med irriterende buske, som mange stiftede grimt bekendtskab med. Helligkildes -15 er en fornem score, og han er alene på andenpladsen, et slag forsn Matthias Schmid, Tyskland, Aljandro Cañizares, Spanien og Richard Mansell, England, mens Thomas Detry, Belgien ligger som nr. 6 i -13.

Martin Leth Simonsen forsvandt hastigt bagud på en møgdag og ligger nu som nr. 70 i -1, mens Joachim B. Hansen og Benjamin Poke ligger mangedelt nr. 26 i -7.

Søndag får Helligkilde for anden dag i træk fornøjelsen af at gå i førerbold, og det er ikke dårligt for en spiller, der kæmper for at komme fra Challenge Tour til European Tour.

Lacoste Ladies Open de France

Hjemmefavoritten Celine Boutier sejrede i Lacoste Ladies Open de France i -11 foran Kyle Henry, Skotland -10.

Emily Pedersen var eneste dansker i finalerunden og sluttede som nr. 27 i par.