En væsentlig belønning og karrierestøtte til unge golfspillere er Santander Udviklingspris, der hvert år uddeles med 25.000 kr. til en spiller af hvert køn. I år blev den i går i Korsør tildelt Karen Fredgaard, Asserbo GC og Christoffer Bring, Næstved GK, der har leveret smukke resultater på den internationale scene.

Mens 21-årige Karen Fredgaard stadig er amatør, turnede 22-årige Christoffer Bring for kort tid siden pro, efter at han i år vandt det individuelle EM, få uger senere var med til at vinde EM for hold og som europamester deltog i The Open.

Christoffer Bring, europamester.

Karen Fredgaard var tæt på at vinde  Augusta National Women’s Amateur (billedet/Getty), og selv om resultatet blev en tredjeplads, vakte hun berettiget opsigt. Hun forsøger for tiden at kvalificere sig til LPGA og er foreløbig gået suverænt gennem første kvalifikationsrunde.

Desuden er hun udtaget til Palmer Cup, er æresudtaget til “First Team All America” og er nr. 20 på amatørverdensranglisten.

Der er med andre ord brug for hver krone i de to spilleres opstartsfase, så de 25.000 kr. falder på et tørt sted. Bring var til stede for at modtage sin pris, mens Karen Fredgaard for længst er tilbage i USA og sendte en skriftlig tak.