DGU og Dansk Ornitologisk Forening tog sidste år et helt oplagt initiativ, da de startede Facebookgruppen ’Fugle på golfbanen’. Medlemstallet nærmer sig 300 medlemmer, og det kommer til at gå stærkere, når den for alvor bliver kendt.

Det vrimler jo med fjerede væsener over alle verdens golfbaner, og indimellem bliver deres liv så fascinerende, at det næsten kan tage koncentrationen fra spillet. Når man fx ser en rovfugl på jagt og følger byttedyrenes kamp for at gemme sig eller arbejde sammen mod den fælles fjende.

Nogle golfbaner bruger fuglene aktivt til at holde deres green i fin stand og sætter fuglekasser op til dem. Andre fortæller spillerne, hvilke fugle de kan opleve under deres runde. Det gælder fx i Vejle, hvor der på flere huller er sat plancher op, der fortæller om dem.

Jens Erik Færch-Jensen fra Holbæk beretter om fuglelivet på Kirsebærholmen med bl.a. en ynglende skovhornugle og fortæller, at opmærksomhed om fuglene også giver skærpet opmærksomhed om den øvrige natur med fx rådyr og harer på land og sæler i fjorden.

Også på Trehøje har man set skovhornuglen, som det er lykkedes Ole Olesen at fotografere. Se godt efter. Den har unger! Klubben har registreret 82 forskellige fuglearter og sat 72 fuglekasser op, heraf otte til den truede spætteart vendehalsen.

Peter Thomsen fra Mollerup har udarbejdet en oversigt over ’Rovfugle på golfbanen’, som han har udbudt ganske billigt til salg gennem ’Fugle på golfbanen, og som det vil være en god ide at laminere og sætte fast på golfbaggen.