Montgomerie Maxx Royal-banen i Belek, som Turkish Airlines Open spilles på, er en meget publikumsvenlig bane. Den er frodig med fem par-3 og fem par-5-huller, og den har udfordringer, der gør, at hvert eneste hul er såvel en chance som en risiko: Saftig rough, skrænter, træer, bunkers, masser af vand i spil etc.

Variationen kunne bl.a. ses på de to danske scorekort, for da Joachim B Hansen, der på billedet slår sit første slag, og Lucas Bjerregaard havde spillet i alt seks huller, havde ingen af dem endnu en par. Hansens start var bogey-birdie-dobbeltbogey-birdie og Bjerregaards birdie-bogey. Hansen dobbeltbogey var særligt ærgerlig, fordi den skyldtes, at han ikke med sikkerhed kunne identificere sin bold efter udslaget, men han kom uanfægtet tilbage og nåede helt frem på andenpladsen i -5 en overgang, før en bogey på hul 9 gav slutfacit -4 på en delt 12. plads.

Det var sejere for Lucas Bjerregaard, der lå i +1 før sine to sidste huller, men på dem fik han to birdies, så han kom til -1. Det placerer ham som delt 37, så begge danskere ligger indtil videre lunt, hvis man tænker på at få dem videre til resten af Race to Dubai.

I toppen ligger Tom Lewis, England og Matthias Schwab, Østrig, i -7. I et hurtigt klip røbede Schwab, at hans yndlingsspise er wienerschnitzel, men dem kan han nu ikke have spist så mange af – åleslank, som han er. De serveres jo normalt i stor tallerken plus-størrelse med kartofler, stegt med løg og baconterninger.

Et slag bagude ligger David Lipsky, Thpmas Pieters og Alex Noren, mens de to seneste års vinder, Justin Rose, efter en meget omskiftelig runde ligger i -5 som mangedelt 6.

Mange havde svært ved at få gang i scoringen, og på de to sidste pladser finder man fx Padraig Harrington +3 og Alvaro Quiros +4.

Der er intet cut i turneringen, der har 75 deltagere.

Forrige artikelMartin Simonsen godt fra start
Næste artikelMédoc byder på golf og vin
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.