Foto Golf du Médoc Resort

Det er en fryd at spille golf på de flotte fairways på Golf du Médoc Resort, omgivet af fyrretræer og en utæmmet natur, mens en brise fra Atlanterhavet afkøler kasketten. Golf du Médoc Resort “Ça roule!”

Det franske udtryk ”ça roule” betyder ikke alene ”det ruller”, men er almindeligt brugt i betydningen ”super godt!” Og, der kan sagtens knyttes superlativer til en runde på det franske Golf du Médoc Resort, som ligger på kanten af vinmarker, ca. 20 km fra centrum af Bordeau, og opkaldt efter det verdenskendte vindistrikt Médoc. Resortet består af to golfbaner på hver 18. huller samt et 4-stjernet hotel med spa. En stor del af værelserne på det toetagers hotel har store vinduer, der vender du mod golfbanen.
Golf World Magazine rangerer Golf du Médoc Resort på en 7’ende plads blandt Europas 100 bedste golf resorts, mens det ene af resortets to golfbaner, nemlig Châteaux course er kåret som den bedste golfbane i Frankrig under World Golf Awards tre år i træk: årene 2016-2017-2018

Lagt græs til Europa Tour
Fra Bordeaux ankommer man ad snoede veje, og naturen bliver fremherskende efterhånden som man bevæger sig væk fra storbyen. Det sidste stykke sker langs med golfhuller på begge sider af vejen, der for enden afslører et rødt malet resort, der både samler hotel, restaurant, bar, spa, konferencelokaler samt proshop og omklædningsrum.
Stedet er også kendt for sin gastronomi, og vin udgør en ikke uvæsentlig del. Her er der ikke brug for et vinkort – jovist, kan gæsterne få et vinkort – men ellers er man velkommen til at gå ind i det til vin perfekt tempererede rum og vælge en flaske fra hylderne.
Måske kan de 3 og 5 liters store vinflasker fra de lokale Médoc-producenter, som er udstillet rundt omkring på hotellets lounge og i restauranten også bidrage som inspiration. Og, ikke underligt er flere af de lokale vinproducenter også at finde blandt resortets medlemmer og sponsorer af golfturneringer.
Châteaux course er tegnet af den amerikanske banearkitekt Bill Coore, og indviet i 1989, og to år senere åbnede endnu 18. huller, Vignes course, som er tegnet af den canadiske arkitekt Rod Whitman.
Allerede i den spæde begyndelse, i årene 1989-1991, lagde mesterskabsbanen Châteaux course græs til den mindre professionelle turnering ”Open Professionel Circuit Pro 2000”, siden kom flere European Challenge-turneringer, samt European Tour i årene 1996-1999.
Men også udenfor de store turneringer bliver Golf du Médoc Resort besøgt af prominente golfspillere, heriblandt ”Seve” Ballesteros, Sergio Garcia, Justin Rose og mange andre.

Hver bane har sit særkende
At spille Châteaux course leder tanken hen på de gamle engelske golfbaner i sandbæltet, som ligger omkring London. Man har en klar fornemmelse af en fast turf, og den vilde natur med lyng, buske og høje skovfyr er ligeledes med til at definere mesterskabsbanen. Særligt markant er roughen omkring fairwaybunkers, hvor der gror både lyng og mindre buske, og man vil givetvis også have de store, kuperede og meget velholdte greens i tankerne.
Hullerne er meget forskellige, fairways meget generøse og man bliver ofte udfordret af vinden. Denne dag i midten af juni har termometret sneget sig op på over 30 grader, og så er det dejligt med den svalende vind fra Atlanterhavet, men selv om sommeren bliver det aldrig ulideligt varmt.
Vignes course har i langt højere grad træer i spil. Her er præcision vigtigere end at slå langt. Der er ej heller sparet på hverken antallet af bunkers eller størrelsen på greens. Og overalt fornemmer man den kystnære og smukke natur.

Bunkers er blevet synlige

For et par år siden vendte Bill Coore tilbage for at redesigne alle bunkers. De tidligere flade bunkers med kanter, der hele vejen rundt flugtede fairways, er blevet redesignet og har nu bagkanter med forhøjninger – og de langt mere spektakulære.
”Bill Coore har gjort et godt stykke arbejde. Han er en meget kendt golfbanedesigner i USA, men Châteaux course på Golf du Médoc Resort er den eneste bane, han har tegnet i Europa,” fortæller PR-manager Henri Martinet, som i 14 år har været direktør for Golf du Médoc Resort.
Henri Martinet har været med til at arrangere mange golfturneringer på resortet og husker blandt en turnering fra midt i 90’erne, hvor den legendariske Rydercup-spiller Sam Torrance vandt.
”I stedet for at få udbetalt en præmiecheck ønskede Sam Torrance at få vin. Og, det blev jo til et stor forsendelse af vinflasker,” fortæller Henri Martinet.
Vin fylder ganske meget i Bordeaux, og Bordeaux-vine er desuden en del af golfhistorien. ”The Claret Jug” – trofæet som vinderen løfter ved The Open Championship (fra år 1872) består af en kande, som englænderne brugte, når de skulle servere ”claret”, der var den tids betegnelse for rødvin fra Bordeaux.

Besøg på vingård

De franske Bordeauxvine er verdenskendte for sin høje kvalitet, og ja også for nogle af de dyreste af slagsen. I Médoc ligger det fornemme og velrenommerede Chateaux Margaux, hvis unge vine begynder ved en pris på ca. 500 Euro, svarende til ca. 3.500 kr., mens ældre årgange kan løbe op i astronomiske priser. Efter sigende har den særlig øgede opmærksomhed blandt især asiatiske vinsamlerede fået Bordeaux-vine til nærmest at eksplodere i pris.
Det er oplagt at besøge et par chateauer i enten Médoc eller længere væk i St. Emilion, blive guidet rundt og høre, hvordan man producerer vin fra jord til bord. Et besøg ledsages altid af en smagning og mulighed for at købe stedets vine.
Golf du Médoc Resort arrangerer gerne en vintur med afhentning på resortet.

Forrige artikelFattet JB gik flot første runde i Tyrkiet
Næste artikelBleg dansk start på Q-school stage 2
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.