Var man nogensinde i tvivl om, at Nelly Korda ville tangere LPGA Tour rekorden med fem turneringssejre i træk? Ikke rigtigt, og det blev da også helt som forventet, da verdens suveræne nummer hos kvinderne kom, så og sejrede i majorturneringen, The Chevron Championship.

Sejren var Nelly Kordas anden majorsejr, den første kom i Women’s PGA Championship i 2021, og de fem sejre i træk er en tangering af hvad Annika Sörenstam og Nancy Lopez har præstereret i deres dominante perioder i nyere tid.

Korda gik sidste runde i 69 slag (-3) og sluttede 13-under par, 2 slag bedre end den unge svensker Maja Stark og med Lauren Coughlin og Brooke M. Henderson på delt tredjeplads. Trods en runde i 74, fik Nanna Koerstz Madsen en rigtigt flot Top20-placering som delt nummer 17 i -2.

Du kan læse historien om Nelly Korda i den aktuelle udgave af GOLFBLADET, der ligger ude i alle landets klubber.

Scheffler må vente

Næsten lige så dominerende som Nelly Korda er hos kvinderne, er Scottie Scheffler hos mændene. Han har vundet tre ud af sine sidste fire starter (den han ikke vandt blev han nummer to i), og han har 5 slags forspring til Wyndham Clark i RBC Heritage på Hilton Head med tre huller tilbage.

Søndag måtte man indstille spillet på grund af torden i området, da man genoptog det, kunne man ikke nå rundt inden mørkets frembrud. Derfor er der en mandagsafgørelse fra kl. 14 dansk tid. Men det skal altså gå meget galt hvis ikke Scheffler skal vinde sin anden store sejr i træk, sin fjerde ud af fem – de to først i øvrigt også med Wyndham Clark på andenpladsen – og yderligere cementere sin dominans på verdensranglisten.

Tredjeplads

Thomas Bjørn måtte tage til takke med tredjepladsen i Inveted Celebrity Classic på PGA Tour Champions, hvor han gik anden og sidste runde i den forkortede turnering i 1 under par. Engelske Paul Broadhurst var urørlig og sluttede 11 under par, 1 slag bedre end David Toms og 3 bedre end Bjørn og Y.E. Yang på tredjepladsen.

Billy Horschel vandt sin ottende PGA Tour-sejr i Corales Puntacana Championship, den lille ‘opposite event’ på PGA Tour.

Foto: Getty Images

Forrige artikelNicolai Kristensen nummer tre i Abu Dhabi
Næste artikelOfficielt: Scheffler vinder igen, dansk collegesejr
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.