Der er mange grunde til at købe feriebolig i Spanien. Nogle køber i Spanien af helbredsgrunde; andre, fordi de vil bo et sted med milde vintre; og så er der et stort antal, der køber en lejlighed eller ejendom på Den Iberiske Halvø som en investering og klarer de årlige udgifter ved at leje ud fra 6-10 uger om året, så de selv har boligen gratis resten af året.
Uanset, hvorfor og hvor man vil købe sin spanske feriebolig, er det en god ide at gøre det gennem den største danske mægler i Spanien, Bolig-udland.dk – Spanien Specialisten, som blev stiftet af Christian Boesen i 2005.

Fem kontorer
Første kontor blev åbnet i Valencia, Spaniens tredjestørste by. Derefter udvidede firmaet sydpå med kontorer på Costa Blanca (Alicante) og Costa del Sol (Malaga), der i dag er danskernes to favoritdestinationer. Siden gik det nordpå til Barcelona og ud i Middelhavet til Mallorca.
I dag har Bolig-udland.dk – Spanien Specialisten således i alt fem kontorer med dansk personale og danske advokater, som er bosiddende i lokalområdet, tilknyttet.
Bolig-udland.dk har såvel egne boliger til salg via private sælgere og lokale bygherrer som samarbejdsaftaler med både banker og lokale sælgere/mæglere.
På sin hjemmeside har firmaet ca. 35.000 boliger til salg, og de har adgang til yderligere op mod 250.000 boliger over hele landet gennem partnere.
Bolig-udland.dk arbejder fx tæt sammen med danske Nykredit samt spanske banker, som kan yde realkreditlån med finansiering af op til 80% af købsprisen.

Servicering af golfspillere
Danske golfspillere er en primær målgruppe, som man har specialiseret sig i at betjene. De vil have kvalitetsboliger med swimmingpool i eller tæt på en by og med hurtig adgang til Middelhavet, som der meget gerne må være udsigt over. Desuden skal huset eller lejligheden ikke ligge for langt fra en eller helst en stribe forskellige golfbaner.

Attraktivt netop nu
– Netop nu er det ekstra attraktivt at investere i spanske boliger. Prisniveauet faldt over 50% i årene 2008 til 2016 i kølvandet på finanskrisen. Nu stiger priserne 2-3% om året, og det ventes at accelerere i de kommende år, fortæller Christian Boesen og fortsætter – men det, der gør markedet ekstra interessant, er det enorme udbud af nye spændende projekter, som skyder frem hele tiden.
Han anslår, at man aktuelt kan købe en nybygget lejlighed på Costa del Sol fra ca. 2 mio. danske kroner. Lidt billigere på Costa Blanca. Villaer får man fra 3 mio. danske kroner. Gensalgsboliger koster fra 1,5 millioner danske kroner.
Christian Boesen påpeger, at internettet er et godt sted at hente inspiration, men det bedste råd er at lade hans professionelle folk om at lave en konkret søgning efter egnede boliger ud fra de krav og kriterier, man ønsker opfyldt: – Vi kommer hele vejen rundt og søger bredt i markedet. Kun således får du set alt det bedste, som markedet tilbyder.

Mød Bolig-udland på messe
Bolig-udland deltager hvert år på en lang række messer i Danmark. Messesæsonen starter igen i februar 2020, og turen går til Fredericia, Aarhus, København, Herning og Svendborg. Man kan se mere og bestille fribilletter på firmaets hjemmeside.
Sidst, men ikke mindst, kan det nævnes, at bolig-udland har en afdeling, der hjælper kunderne med både udlejning og ejendomsadministration.

Forrige artikelDe 10 bedste golfhistorier i 2019 #7
Næste artikelJohn Axelsen bliver professionel til foråret
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.