Thorbjørn Olesen kan rejse til USa og PGA Championship med en god portion selvtillid i bagagen. Søndag sikrede han sig med en fejlfri runde i 66 slag (-5) tredjepladsen alene i Soudal Open på DP World Tour i Belgien.

En overgang – efter dagens femte og sidste birdie – på 17. hul – var danskeren i delt føring med de to svenskere Jens Dantorp og Simon Forsström i 14 under par. Men svenskerne manglede en håndfuld huller og dem udnyttede de på glimrende vis. Dantorp med to birdies så han sluttede 16 under par, Simon Forsström endnu bedre med tre birdies for 17 under.

34-årige Simon Forsström (billedet) har været usvigeligt sikker og stabil hele ugen og indtil dagens 10. hul havde han blot lavet én bogey i turneringen. Men så slog han i skoven, måtte droppe, og noterede en dobbeltbogey. På 12. hul fulgte så en bogey, og bedst som man troede – og lidt håbede på Thorbjørns vegne – at Forsström, der aldrig har vundet på DPWT, skulle få gummiarme, så satte han trumf på med en stærk afslutning fr sejren. Flot!

Søren Kjeldsen faldt tilbage til delt 33. plads efter en runde i par – bogey på andet hul og dagens eneste birdie på 18. – og John Axelsen spillede sig flot frem til delt 38. plads med en fejlfri runde i 4 under.

Foto: Getty Images

Forrige artikelUSA: Posen rystet på moving day
Næste artikelFie Olsen vinder på LETAS
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.