Posen blev grundigt rystet på moving day i AT&T Byron Nelson på PGA Tour, hvor et par af feltets mindre kendte navne benyttede Scottie Schefflers ordinære 71’er-runde til at brage sig til tops.

Austin Eckroat med en 63’er og kinesiske Zecheng Dou med 64 avancerede til -16, og deler førstepladsen med Ryan Palmer (68). På delt fjerdeplads ligger svenske Vincent Normann, Jason Day, Si Woo Kim og Scheffler i -14.

Hverken Eckroat eller Dou har prøvet at vinde før – hverken på PGA Tour eller lavere professionelt niveau – så de er begge en kæmpe overraskelse. Dou har dog en lille, ikke uvæsentlig fordel. Kineseren har nemlig efter han som den første kineser nogensinde har kvalificeret sig til et fuldt PGA Tour-kort, bosat sig i Dallas-området og har turneringens værtsbane TPC Craig Ranch som sin hjemmebane.

Titelforsvar i vente

På LPGA Tour spillede den forsvarende mester MinJee Lee sig 3 slag foran de nærmeste forfølgere med en runde i 67 (-5). Hun er 12 under par. Den amerikanske Solheim Cup-aspirant med de asiatiske aner, Angel Yin, og koreaneren Hae Ran Ryo følger i -9.

Foto: Getty Images

Forrige artikelLokal helt i svensk sandwich
Næste artikelFlot tredjeplads til Thorbjørn i Belgien
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.