1. RETTET. Danskerne faldt over en kam tilbage på både DP World Tour og Ladies European Tour lørdag. Thorbjørn Olesen er dog ikke helt ude af kampen om de attraktive topplaceringer i Soudal Open, selvom sejren synes for langt væk. Thorbjørn er på 11. pladsen i -9 efter en omskiftelig runde i -2, som undervejs blev afbrudt i et par timer på grund af tordenvejr og risiko for lynnedslag.

Søren Kjeldsen fik desværre bogey på 18. hul efter et skævt drive i træerne, der tvang ham til at spille næsten vinkelret ud i fairway. Han gik runden i par – i selskab med Thorbjørn – og er på 26. plads i 7 under par. John Axelsen gik 72 (+1) og ligger i den tunge ende af finalefeltet.

Den lokale belgiske helt Thomas Detry er på vej til at gøre hvad ingen danskere har formået at gøre i Made in Himmerland, nemlig at vinde sit hjemlands DPWT-turnering. Med tre huller tilbage af tredje runde lå han klemt inde i en svensk sandwich med Simon Forsström og Jens Dantorp på 13 under par. Detry og Forsström fik birdies på 16. hul, men Dantorp dummede sig et par gange på 17. og fik bogey.

Forsström leverede en flot birdie efter en halvdårligt drive på 17. Det betyder at han fører i -15, 1 slag foran Thomas Detry og 2 slag bedre end Jens Dantorp og franske Julien Brun i 12 under. Femtepladsen deles af Richie Ramsey, Mike Lorenzo-Vera og Andrew Wilson, som slog dagens slag, da han holede ud for eagle fra 123 meter på 4. hul.

Svensk favorit vandt

På Ladies European Tour i Jabra Ladies Open i Evian i Frankrig, vandt den svenske favorit Linn Grant med 2 slag i -9, foran Celine Herbin og Anne van Dam.

Nicole Broch Estrup, der fylder 30 år søndag, spillede sig ud af topstriden med en 75’er (+4) og sluttede på delt 21. plads i +2. Smilla Sønderby gik 72 (+1) og blev nummer 39 i +6, mens Linette Holmslykke, der spillede i bold med Smilla, måtte notere en 79’er og faldt langt tilbage i stillingen. Turneringen sluttede lørdag.

Der var gode resultater på LETAS i Schweiz, hvor turneringen Flumserberg Ladies Open spilles. De to første dage blev spillet slagspil, hvor de 48 bedste kvalificerer sig til hulspilsafslutningen, der spilles søndag over tre gange 9 huller. Her blev Sofie Kibsgaard Nielsen nummer to i slagspilkvalifikationen, Fie Olsen nummer fire, Puk Lyng Thomsen og Cecilie Leth-Nissen deler 15. pladsen og Cecilie Finne Ipsen er også videre til hulspillet.

Foto: Getty Images

Forrige artikelScheffler til tops
Næste artikelUSA: Posen rystet på moving day
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.