Yuka Saso skrev sig ind i golfhistorien, som den første majorvinder fra Philippinerne, da hun sent i nat udnyttede et regulært sammenbrud af Lexi Thompson og efterfølgende vandt på tredje omspilshul over Nasa Hataoka i US Women’s Open.

Omkring midtvejs i finalerunden tydede intet på det udfald. Blot 19-årige Saso havde lavet to dobbeltbogeys i træk på 2. og 3. hul, og 26-årige Lexi Thompson var fem slag foran på vej mod en stensikker sejr.

Men intet er stensikkert med Lexi Thompson, der også har haft psykiske problemer og vanskeligt ved at klare presset – ikke mindst udenfor banen. Hun gik bag9 i 5 over par, og den sidste bogey kom på 18. hul og betød at hun end ikke kom med i omspillet.

Emily Kristine Pedersen havde en svær for9 med tre bogeys i træk, men hun kom godt igen, spillede bag9 under par og sluttede på delt 23. plads i det stærke felt. Det er bestemt godkendt.

Bittersød sejr

Patrick Cantley kunne juble da han sænkede det afgørende putt på første omspilshul mod Collin Morikawa, og dermed vandt Jack Nicklaus’ invitationsturnering, The Memorial Tournament, for anden gang på tre år.

Men den 29-årige tidligere verdensetter hos amatørerne vidste udmærket godt, at han næppe havde vundet, og dermed næppe var strøjet til tops på FedEx Cup listen, hvis ikke den forsvarende mester Jon Rahm var testet positiv med Covid-19 efter anden runde, og derfor måtte trække sig efter tredje runde. På det tidspunkt førte Rahm med 6 slag og havde udklasseret feltet fuldstændigt.

“Jeg vil helt sikkert huske denne sejr en anelse anderledes end den første. Men følelsen jeg har i dag er ikke anderledes,” sagde han efter runden og sendte en respektfuld hilsen til Jon Rahm, der nu er i isolation – uden symptomer – til 15. juni.

Foto: Getty Images

DEL
Forrige artikelBenji på vej mod karrierens bedste
Næste artikelAmatørresultater
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.