Et 15-årigt stortalent i direkte duel med to garvede professionelle stjerner. Det var førerbolden i årets udgave af Wiibroe Cup i Helsingør, der samtidig var DGU Elite Tour II.

I sidste uge vandt Amalie Leth-Nissen eliteturneringen i Mølleåen Golfklub i overbevisende stil, og den blot 15 år gamle Hjortespring-pige fortsatte de strålende takter i Helsingør. Hun lod sig ikke gå på af en usikker start med to bogeys, men holdt fast på et tidspunkt, hvor alting lignede en forholdsvis sikker sejr til Ladies European Tour-proen Emily K. Pedersen (billedet ovenfor (c) Jesper Vinzents).

Omspil

Emily, der spillede på Europas Solheim Cup-hold i 2017, førte med to slag inden de sidste tre huller, men så fik hun nerver på. Tre bogeys til sidst lukkede døren op for Amalie, og de to måtte i omspil. Inden da var en lettere rygskadesplaget Nicole Broch Larsen faldet ud af topstriden. På andet omspilshul svigtede heldet Amalie. Hendes drive gik i højre, ramte et af de tusindvis af træer, der omkranser den smukke, gamle parkbane, og sprang langt bagud. Emilys perfekte drive og et solid indspil gav en god birdiechance for sejren, men Amalie gav sig ikke uden kamp. Et modigt andetslag over træerne og et fint indspil gav mulighed for at redde par, og da Emily missede birdieputtet og måtte nøjes med par, var chancen der stadig. Par-puttet sneg sig dog udenom og dermed kunne Emily K. Pedersen juble over sin første turneringssejr siden 2015, hvor hun i debutsæsonen som professionel vandt Hero Womens Indian Open.

Stor ros

“Det er altid rart at vinde, og selvom det er anderledes for mig at spille en turnering som denne, så betyder det rigtigt meget at vinde den. Og så var feltet stærkt. Jeg kender Amalie fra diverse træningssamlinger med DGU og hun er klart den bedste amatørspiller vi har lige nu. Hun er supersej, og så var der jo Nicole i bolden også. Nej, det var fedt at vinde, også selvom det holdt hårdt. Der kom nerver på til sidst, det indrømmer jeg gerne,” sagde Emily K. Pedersen efter sejren. Næste uge spiller hun med på ECCO Touren på Rømø. Foto: Amalie Leth-Nissen (c) Jesper Vinzents.

Vild banerekord

Andendagen af Wiibroe Cup bød også på lidt af en vild banerekord. Hillerøds Sarah Skovgaard Bils gik en helt fantastisk runde i 65 slag (-6), fra Tee56, som damerne spillede fra. Det er første gang, at damerne spiller en officiel turnering fra Tee56, så den del af banerekorden var indlysende, men endnu mere imponerende var scoren, at den også var bedre end den mere end 20 år gamle banerekord for damer, sat fra Tee51. Den sad en anden Hillerød-spiller på, Anne Larsson.

“Det kom lidt uventet. I sidste uge spillede jeg helt, helt forfærdeligt i Mølleåen, og i går lørdag, var det bestemt ikke imponerende, så jeg sagde bare til mig selv, at nu skulle jeg gå ud og tage udfordringen fra Tee56 op – og så ved jeg ærligt talt ikke hvad der skete andet end at alt faldt i hak,” sagde Sarah, der spillede sig helt op på en tredjeplads. Foto Sarah Skovgaard Bils (c) Morten Buckhøj.

Se resultat her.

KORRIGERET: Pigerækken blev vundet af Viola Kruse, Hillerød, med et slag til hjemmebanespilleren Filippa Svejstrup Guldberg.

Herrerækken spilles netop nu. Resultatet opdates senere i dag, men scores kan følges i ovenstående link.

Forrige artikelAmalie lagde pro’erne bag sig
Næste artikelOmspil i begge grupper på sværdsiden
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.